open-navfaktor-logo
search
Hvali Allegrija
Pjanić: Da sam vlasnik nekog kluba uvijek bih želio njega za trenera
Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, u razgovoru za Tuttosport stao je u odbranu svog bivšeg saigrača Cristiana Ronalda zbog prelaska u Saudijsku Arabiju.
12.01.2023. u 15:22
get url
text

Pjanić se tokom ljeta pridružio Sharjahu iz Emirata u besplatnom transferu iz Barcelone, a vjeruje i da je Ronaldo napravio pravi potez kada je odlučio potpisati za Al-Nassr iz Saudijske Arabije.

- To je vrlo ambiciozan klub, uvjeren sam da je Bliski istok budućnost fudbala - rekao je Pjanić.

- Ima država koje mogu mnogo ponuditi, ali njihov potencijal još nije iskorišten. Sigurno će se fudbal ovdje razvijati - nastavio je bh. reprezentativac.

Pjanić i Ronaldo proveli su u Torinu zajedno dvije godine. Prvu pod komandom trenera Maxa Allegrija, čiji kvalitete Pjanić izuzetno cijeni.

- Gledao sam gotovo sve utakmice Juventusa. Nisam iznenađen. Ekipa je loše počela i u tom trenutku je identično igrati protiv PSG-a ili posljednjeg na tabeli, svi izgjedaju jako - smatra Pjanić.

Stara dama loše je počela u italijanskom prvenstvu i prvi put je nakon 2013. Juve ispao u grupnoj fazi Lige prvaka. Uspjeli su se trznuti i nizom od osam pobjeda bez primljenog gola doći do druge pozicije na tabeli.

- Allegri je uspio preokrenuti situaciju. Miran je da može to prenijeti na igrače. Dao je priliku i mlađim fudbalerima. Da jednog dana budem vlasnik nekog kluba, uvijek bih želio Allegrija za trenera - hvali Pjanić italijanskog stratega.

Pohvalno je Mali princ govorio i o Lucianu Spallettiju, s kojim je sarađivao u Romi, a čiji je Napoli trenutno na vrhu Serie A.

- Zahtjevan je, ali daje puno. Njemu su bitni nastupi, a ne imena. Duže sam bio kod Allegrija, ali kada ste kod Spallettija, osjećate da su njegovi timovi dobro pripremljeni - zaključio je Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.