open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Pjanić: Boli me kada gledam te scene na terenu
Veznjak Stare dame BiH je napustio još kao beba bježeći od agresije, a na svojoj koži je osjetio šta znači biti izbjeglica
28.12.2019. u 16:34
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i veznjak Juventusa samo je jedan od brojnih fudbalera koji su pauzu između dva dijela prvenstva odlučili provesti u Dubaiju.

"Desetka" Zmajeva ovu priliku iskoristila je i za učešće na ceremoniji "Globe Soccer Awards".

Pjanić je nedavno četvrti put zaredom uvršten u idealni tim Serie A, no jedan od gorućih problema najjaččeg italijanskog fudbalskog ranga jeste rasizam, o čemu je Pjanić posebno govorio.

- Boli me kada gledam te scene na travnjaku. Iskreno, pobornik sam toga da svi napustimo teren ukoliko uočimo da je neki naš saigrač na meti rasističkih uvreda. Možda je to rješenje za ovaj problem - kazao je Pjanić.

VEZANA VIJESTCristiano Ronaldo otkrio šta će raditi po okončanju karijere

Veznjak Stare dame Bosnu i Hercegovinu je napustio još kao beba bježeći od agresije, a na svojoj koži je osjetio šta znači biti izbjeglica.

- Dolazim iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja je mnogo propatila u prošlosti. Moja porodica je izbjegla u Luksemburg i nikada im nećemo biti dovoljno zahvalni što su nam pružili utočište - objasnio je Pjanić, te na kraju naglasio kako fudbaleri moraju biti uzori svoj djeci, zbog čega posebno moraju voditi pažnju o sadržajima koje objavljuju na društvenim mrežama.

Osim Miralema Pjanića na ceremoniji "Globe Soccer Awards" govorili su Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku, Joao Felix, a pojavio se i Mikael Silvestre.

Osim pomenutih fudbalera govorili su i fudbalski stručnjaci, kao i nekadašnji igrači koji su danas bio klupskog rukovodstvima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.