open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Pitanje zastupnika: Koga je zapošljavao i gdje je o trošku građana putovao Čampara?
U okviru zastupničkih pitanja, zastupnik Salko Zildžić (SDA) Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obratio se Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. On je tražio da mu se dostave podaci o zaposlenim državnim službenicima u Ministarstvu, putovanjima ministra Aljoše Čampare.
27.09.2021. u 12:20
get url
text

- Tražim da mi se dostave podaci o imenovanim i razriješenim savjetnicima, kao i ugovorima o djelu u kabinetu ministra, u periodu posljednje dvije godine od dana postavljanja zastupničkog pitanja. Da se dostave podaci o zaposlenim državnim službenicima u ministarstvu u periodu posljednje dvije godine od dana postavljanja zastupničkog pitanja. I podatke o službenim putovanjima i sastancima ministra Čampare u posljednje dvije godine sa mjesečnim presjecima pređenih kilometara vozila koje koristi - rekao je Zildžić i dodao:

- Na prva dva pitanja želim da ustanovim da li su tačni madijski napisi oko uhljebljenja određenih ljudi, a za treće sam ponukan izvještajem koji vjerovatno danas nećemo razmatrati u kojem kao da ministar ne postoji. Vidim da u ministarstvu rade, Uprava policije radi, ali kao da ministar ne postoji, želim da vidim ima li ikakve sastanke, šta je svrha tih sastanaka...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.