open-navfaktor-logo
search
Španija
Pitanje je kad će se nastaviti La Liga, još nema datuma povratka fudbalera na treninge
Odluka o tome kada se španski fudbalski klubovi mogu vratiti na trening odložena je nakon današnjeg sastanka Visokog sportskog vijeća (CSD) i Asocijacije španskih fudbalera (AFE), prenosi Anadolu Agency (AA).
27.04.2020. u 21:49
get url
text

Stoga sve više raste strah da sezona 2019/2020 neće biti okončana zbog obustavljanja fudbala u Španiji na neodređen vremenski period zbog globalne pandemije koronavirusa, iako rukovodstvo La Lige insistira na stajalištu da je njihova namjera da se takmičarska sezona završi.

Međutim, iako su se mnogi nadali da će se možda objaviti privremeni datum za povratak igrača na treninge, taj korak tek treba da se poduzme. Kako su naglasili španski mediji, još uvijek nema privremenog datuma, dok bi španske zdravstvene vlasti trebale odlučiti kada će igrači biti testirani na koronavirus, što je ključno za povratak treninzima, a nakon toga i odigravanju utakmica.

Real Sociedad objavio je ranije ovog mjeseca da se pripremaju da budu prvi klub iz La Lige koji će se vratiti na trening, nakon suspenzije zbog pandemije koronavirusa. Planirali su se vratiti 14. aprila, ali njihov zahtjev su odbile španske zdravstvene vlasti, što je dovelo do službenog saopštenja baskijskog kluba u kojem se kaže da su odustali od takvih planova.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila "globalnu pandemiju". Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 209.600 ljudi, a potvrđeno je preko 3.015.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Johns Hopkins". Do sada se oporavilo više od 885.000 ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.