open-navfaktor-logo
search
Tehnički problemi
Pita se i Barcelona: Šta "koči" Miralema Pjanića na putu prema Nou Campu?
Razmjena između Barcelone i Juventusa, u kojoj će Pjanić i Arthur promijeniti "adrese", postat će službena u sljedećih nekoliko sati.
29.06.2020. u 10:21
get url
text

Kako piše katalonski Sport, svi ključni detalji su dogovoreni, ali je ostalo da se riješe još neke sitnice.

- Najvažnija je razlika od deset miliona eura između u cijeni brazilske i bosanske zvijezde. Arthur je procijenjen na 70 miliona, a Pjanić na 60, pa postoji marža od deset miliona koju bi Juve trebao platiti.

U tom smislu, italijanski klub se pokušava spasiti plaćanja tako što će u Barcelonu poslati nekoliko svojih mlađih igrača. Barca je prihvatila opciju da na Nou Camp dođe Pablo Moreno, ali je napadač odlučio da pređe u Manchester City, u drugoj razmjeni (u Torino stigao Portugalac Felix Correia) - piše Sport.

Kako piše isti izvor, Juve sada ima druga imena iz Primavere koja bi mogla zanimati Barcu - krilo Marco Olivieri, vezni Nicolo Fagioli, napadač Hanza Rafia ili desni bek Wesley.

Upravo bi Brazilac Wesley mogao biti igrač koji će se najviše uklopiti u buduće planove katalonskog tima. No, jedan od Wesleyjevih hendikepa mogao bi biti njegov menadžer, kontroverzni Mino Raiola, s kojim je Barca imala nekoliko sukoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.