open-navfaktor-logo
search
SDA šuti, Trojka uznemirena
Pišem ti pismo, šteta što u SBiH-u zajedno nismo: Je li se Čampara pokajao što je u NiP-u?
Aljoša Čampara sa svim pripadajućim funkcijama (puno ih je da nabrajamo, op. a.), osvrnuo se danas na svom Facebook profilu na odlazak Semira Efendića iz SDA na poziciju vršioca dužnosti predsjednika Stranke za BiH. 
26.04.2021. u 15:41
get url
text

Na stranu to što Stranka za BiH sebi dovodi predsjednika iz druge stranke, ali ne može se ne primijetiti Čamparino kajanje što nije mudrije "odigrao", već je požurio da se dodvori Elmedinu Konakoviću da ga primi u Narod i pravdu.

Iako navodi kako je SDA "istjerala recimo Konakovića, mene...", činjenica je da je na Konakovićevom istjerivanju iz SDA najviše radio upravo Čampara, ali i Efendić. Čampara se, napomene radi, iz bivše stranke sam istjerao kada je prekršio stranačke akte velikodušno ponudivši svoju ruku u Skupštini Kantona Sarajevo tadašnoj "Četvorki", a sada "Trojki". Čampara se sada nudi Efendiću za saradnju?! 

VEZANI TEKST - Konaković ostanak u SDA uvjetovao eliminiranjem Čampare, danas skupa predvode "građanske stranke"

Inače, zbog Efendićevog odlaska na čelo SBiH, sarajevska "Trojka" se više uznemirila negoli SDA. Komentari već danima dolaze samo iz redova te koalicije.

Evo kako je Efendićevo prelijetanje iz SDA u SBiH komentirao preletač iz SDA u NiP: 

- Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je kao nosilac liste za Kanton Sarajevo osvojio ogroman broj glasova kao kadar SDA, danas je pod pritiskom politike nepotizma (napomene radi, većina članova Čamparine porodice je na državnom budžetu, op. a.), korupcije, mita, laži, lopovluka i čega sve ne, odlučio napustiti SDA.

Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem!

U ovu borbu krenuli smo zajedno prije nešto više od godinu dana. Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali bolesna ambicija dijela ljudi iz vrha stranke koji su o tome donosili odluke to nisu vidjeli kao ispravan put.

Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović.

VEZANI TEKST - Konaković: Čampara je dobrodošao u NiP, Efendić može na kraj reda

SDA je istjerala recimo Konakovića, mene, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, a sada i Efendića. Njihovo vođenje politike dovelo ih je do potopa na zadnjim lokalnim izborima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i svim drugim većim centrima, izgubili su sada i Novi Grad kao jedinu bazu u Sarajevu koje im život znači i za koje su bili spremni trgovati i državom.

Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA koja je njegovala jednoumlje i poltronstvo. Ogolio je jedno učmalo stanje unutar SDA objavom snimka afere "Asim" (Asim Sarajlić, nekadašnji Čamparin blizak prijatelj, op. a.) i time ohrabrio mnoge koji su nakon toga konačno počeli biti svoji, a ne raznih 'braca i seka'.

Čestitam mu i na ovoj hrabroj odluci. Siguran sam da ćemo u vremenu koje slijedi uspješno sarađivati. Najbolje tek dolazi!

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.