Prava na imidž

Pique mora platiti povrat poreza i kaznu od 2,1 milion eura, pod istragom i Shakira

Objavljeno: 10.07.2019. u 12:19

Sud je, nakon žalbe fudbalera, u srijedu objavio da je potvrdio prethodnu odluku da Pique mora podmiriti svoje neplaćene poreske obaveze

Gerard Pique i Shakira

FOTO: TWITTER

Nacionalni španski sud presudio je da Gerard Pique, fudbaler Barcelone, Poreznoj upravi Španije mora platiti povrat poreza i kaznu u iznosu od 2,1 milion eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sud je u srijedu objavio da je potvrdio prethodnu odluku da Pique mora podmiriti svoje neplaćene porezne obaveze iz 2008, 2009. i 2010. godine u vezi s prihodima ostvarenim od prava na imidž.  

Bivši španski reprezentativac žalio se na prvobitnu odluku suda iz 2016. godine.

Piqueova supruga, kolumbijska pop pjevačica Shakira, također je pod istragom zbog navodne utaje poreza u Španiji. Međutim, ona poriče krivicu.

U Španiji su posljednjih godina mnogi fudbaleri morali pred sud zbog utaje poreza, a među njima su i trenutno najbolja dvojica na svijetu Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, koji su morali platiti povrat poreza i kaznu.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije