- Od danas će i svi rekviziti biti na raspolaganju posjetiocima u punom kapacitetu. Autodrom, trampolina, vrteška, električni vozić, autići spremni čekaju svoje nove vozače i igrače, naravno uz obaveznu dezinfekciju i sve što epidemiološke mjere podrazumijevaju kako zdravlje djece ne bi bilo dovedeno u pitanje - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza.

Ona navodi da će april u Pionirskoj dolini i zoo vrtu obilježiti i brojne prinove, rođenje mladunaca, povećanje stada lama, jelena, eland antilopa, vjerovatno i skupine lemura, a možda i vukova.

- Najnoviji stanovnici, majmuni giboni, će također u aprilu kada temperature budu više izlaziti u dvorište nastambe, ostrvo na jednom od jezera u centralnom dijelu - kazala je Hamza.

Istakla je da Pionirska dolina i zoo vrt vodi računa i o epidemiološkoj situaciji, na ulazu je odavno tunel za dezinfekciju, obavezna je upotreba maski, kao i poštivanje svih drugih epidemioloških mjera koje su na snazi u Kantonu Sarajevo.

Radno vrijeme Pionirske doline od danas je produženo sat vremena, odnosno za posjetioce bit će otvorena od 08.00 do 19.30 sati. 

- Cijene ulaznica nisu promijenjene, cjelodnevne su, stoga upućujemo poziv svima da produženo radno vrijeme iskoriste i dođu nam u posjetu – kazala je Hamza.