open-navfaktor-logo
search
Deveti memorijal
Pioniri BiH pobjednici turnira "Josip Katalinski - Škija"
Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici savladala zajedničku selekciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva u finalnom susretu 9. memorijalnog turnira "Josip Katalinski - Škija" rezultatom 3:0.
10.07.2021. u 20:42
get url
text

Reprezentacija BiH u prednosti dolazi u 10. minuti. Dušan Petrović odlično prolazi kroz sredinu i šalje loptu za Farisa Dževahirića koji je precizan za 15-ak metara za 1:0.

Bh. pioniri prednost su udvostručili u 30. minuti. Mahir Bešić centrira iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a loptu niko nije zahvatio u kaznenom prostoru i ona završava u mreži.

U drugom poluvremenu nakon nekoliko prilika za bh. tim najbolju je promašio Bakir Koso u 47. minuti kad je odlično prošao po lijevoj strani, ali pogodio je stativu.

Treći gol Bosna i Hercegovina postiže u 51. minuti. U gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Sanin Mešić nakon dodavanja Mićića i šalje loptu u mrežu.

Nakon završetka finalne utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika. Pehare ekipama je uručio je selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić, kao i Jasna Katalinski, supruga pokojnog Škije. Za igrača koji igrom najviše podsjeća na Josipa Katalinskog proglašen je Jusuf Terzić, defanzivac i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.