open-navfaktor-logo
search
Nadigrali Crnogorce
Pioniri BiH pobjednici memorijala Josip Katalinski Škija
Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru FSBiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 2:0, u finalnom susretu 11. Međunarodnog memorijalnog turnira Josip Katalinski Škija.
26.05.2023. u 16:19
get url
text

U prvih 35 minuta igre oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se mreže nisu tresle. Drugo poluvrijeme je obilježio kapiten bh. tima Matej Deket. U 38. minuti ovaj igrač je imao odličnu šansu, golman Crne Gore je već bio savladan, ali su defanzivci uspjeli izbaciti loptu u korner.

U 49. minuti dosuđen je indirektan udarac za Bosnu i Hercegovinu. Mak Pita je asistirao Deketu koji sa ivice kaznenog prostora loptu šalje u mrežu za 1:0.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 55. minuti kad je Matej Deket odlično izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, i snažnim šutem u golmanov ugao udvostručio prednost bh. selekcije.

Posljednju priliku imao je Aleksa Šehovac u sudijskoj nadoknadi vremena kad se odlično oslobodio svojih čuvara, ali je pogodio stativu.

Nakon utakmice selektor bh. pionira Čedomir Ćulum je izjavio:

- Prije svega, turnir bio vrhunski organizovan i sve su ekipe bile na visokom nivou, naročito reprezentacija Crne Gore koja je bila prva u svojoj grupi i sa osam postignutih golova pokazala veliki kvalitet. Međutim, danas u finalu smo osujetili sve te njihove dobre strane i došli do pobjede. Ovo je jedna perspektivna generacija pred kojom je još puno rada i koja u budućnosti može napraviti mnogo dobrih stvari.

U susretu za treće mjesto selekcija Grada Beograda je u Zenici sa 7:1 pobijedila pionire Čelika, dok je u Doboj-Kaknju u meču za peto mjesto Albanija bila bolja od zajedničke selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva pobijedivši sa 2:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Deket. Pehare i priznanja učesnicima memorijala uručili su član Izvršnog odbora FSBiH Muris Jabandžić, v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić i udovica pokojnog Škije, Jasna Katalinski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.