open-navfaktor-logo
search
Za pola sata
Pileća džigerica sa rižom za kuhare početnike
Žuri vam se a dosta vam je pita i roštilja. Možete jednostavno i i brzo napraviti ukusno jelo za cijelu porodicu, koje nije ni skupo
18.11.2018. u 22:09
get url
text
Pileća džigerica sa rižom

Sastojci

Pileća džigerica 700 g, pet kašika ulja, 300 gr riže, glavica crnog luka, paprika babura, so po ukusu, biber po ukusu, peršunov list

Priprema

Džigericu očitite od žilica i operite. U tavuj stavite dvie kašike ulja, pa kad se zagrije stavite džigericu, pospite je biberom i pustite da se krčka uz lagano dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.

U međuvremenu luk i papriku izblendirajte, pa stavite da se prodinstaju sa ostatkom ulja i malo vode oko deset minuta. Zatim dodajte rižu, nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promiješajte dok se lagano kuha.

Riža bi trebao da se skuha dok voda ispari, ali ako nije dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršunovim listom i poslužite toplo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.