open-navfaktor-logo
search
Trakavica
Piksi tvrdi da će Samardžić igrati za Srbiju, prvi put se oglasio fudbaler bh. korijena
Fudbaler rođen u Njemačkoj interesantan je fudbalskoj A reprezentaciji Srbije.
20.09.2022. u 11:56
get url
text

Samardžić ima i bh. korijene jer njegov otac je iz Živinica. Prije nekoliko dana u razgovoru za italijanske medije kazao je da se osjeća kao Nijemac, pod čijom zastavom u omladinskim selekcijama nastupa.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, u ponedjeljak je kazao da je pričao sa Samardžićem i da on nema dilemu da li će igrati za Srbiju ili Njemačku.

- Naravno da je opredijeljen za našu reprezentaaciju i dogovorili smo se da bude dio našeg tima od marta, u sljedećem ciklusu, ukoliko nastavi s dobrim igrama - rekao je Piksi.

VEZANI TEKST - Piksi Stojković pomenuo Radeta Krunića, pa otkrio da Srbija otima fudbalera bh. korijena
 

Sada se oglasio Samardžić koji igra za Udinese i mladu reprezentaciju Njemačke.

- Čujem i čitam mnogo vijesti i pratim diskusije o mojoj budućoj reprezentaciji. Moja porodica i ja osjećamo se veoma počastvovani i ponosni! Ja sam (još) mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto sam na zemlji, vrijedan, fokusiran i odlučan. Veoma sam zadovoljan početkom sezone. Kao tim, postigli smo odlične rezultate i Udinese je dobro pozicioniran na tabeli. Slavili smo važnu pobjedu kod kuće protiv Intera. Igrao sam i odradio svoju ulogu - napisao je Samardžić na Instagramu.

On će u narednom periodu biti fokusiran na Udinese i mladu reprezentaciju Njemačke.

- Moj apsolutni fokus u ovom trenutku na mojim timovima, da što više igram u klubu i selekciji. Želim da se razvijem u igrača za startnu postavu. Sve ostalo trenutno nema prioritet. Ako nadogradim svoje mogućnosti i ostvarim ciljeve koje sam sebi postavio, onda zaslužujem da budem izabran za dalje zadatke. I tek onda želim i moram da donesem odluku, na koju ću biti spreman - napisao je Samardžić.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lazar Samardžić (@lakisamar10)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.