open-navfaktor-logo
search
Poruka iz Beograda
Piksi Stojković pomenuo Radeta Krunića, pa otkrio da Srbija otima fudbalera bh. korijena
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, okupio je svoje izabranike danas u Beogradu pred utakmice u Ligi nacija protiv Švedske i Norveške.
19.09.2022. u 22:01
get url
text

Fudbaleri su se okupili u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Piksi je govorio o predstojećim izazovima, a osvrnuo se i na Lazara Samardžića, fudbalera Udinesea, koji ima korijene iz BiH (otac mu iz Živinica).

VEZANI TEKST - Otac mu je iz Živinica, Piksi ga zove u Srbiju, ali velika zvijezda Serie A nema dilemu za koga će igrati

Samardžić je odrastao u Njemačkoj i igrao za mlade reprezentacije Elfa, ali će po semu sudeći u budućnosti nositi dres A reprezentacije Srbije.

- Bio sam u Milanu, ne da bih gledao Radeta Krunića, već Lazara Samardžića. Imali smo i telefonski razgovor, on nema dilemu da li će igrati za Njemačku ili Srbiju. Naravno da je opredjeljen za našu reprezentaciju i dogovorili smo se da bude dio našeg tima od marta, u sljedećem ciklusu, ukoliko nastavi s dobrim igrama naravno.

Jer za Srbiju igraju najbolji u datom trenutku. Inače, Lazar Samardžić ima ime i prezime koje govori za koga treba da igra, bez obzira što je igrao za sve mlade selekcije Njemačke - rekao je Stojković, prenose srbijanski mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.