Presuda

Pijani vozač kriv za smrt pijanog pješaka: Božiću zatvorska kazna, odbrana najavila žalbu

Objavljeno: 18.12.2018. u 15:07 Autor: B. S.

Optužnica je Božića teretila da je vozeći pijan udario i usmrtio Kuzmića neregistrovanim vozilom u mjestu Grabovica kod Skender Vakufa, a Kuzmić je u tom trenutku imao četiri promila alkohola u krvi i sjedio je na cesti

FOTO: ILUSTRACIJA

Okružni sud Banja Luka osudio je Branka Božića (55) iz Skender Vakufa na dvije godine zatvora jer je vozilom udario i usmrtio Radu Kuzmića (70) u saobraćajnoj nesreći prije četiri godine.

Optužnica je Božića teretila da je vozeći pijan udario i usmrtio Kuzmića neregistrovanim vozilom "suzuki samuraj" 13. januara 2014. godine u mjestu Grabovica kod Skender Vakufa, a Kuzmić je u tom trenutku imao četiri promila alkohola u krvi i sjedio je na cesti.

Suđenje su na prethodnom ročištu obilježili potpuno različiti stavovi vještaka saobraćajne i medicinske struke odbrane i tužilaštva.

Oni koje je angažovala odbrana tvrdili su da nije bilo kontakta između vozila optuženog i stradalog, dok su dvojica koje je angažovalo tužilaštvo smatrali da je Kuzmića udariloauto navjerovatnije dok je čučao ili sjedio. I nakon suočavanja u sudnici, svi su ostali pri svojim stavovima.

Advokat optuženog Ranko Dukić potvrdio je da će uložiti žalbu na osuđujuću presudu, a ocijenio ju je "skandaloznom".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije