open-navfaktor-logo
search
Optužnica za pokušaj ubistva
Pijani Besim "ničim izazvan" šakom udario poznanika s kojim je sjedio i pio, pa ga izbo nožem
Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travnik protiv Besima B. (81) iz okoline Travnika zbog pokušaja ubistva.
20.06.2020. u 12:24
get url
text

Optuženom se stavlja na teret da je 11. oktobra 2018. godine u Turbetu kod Travnika, u improviziranom ugostiteljskom objektu, nakon prepirke, pokušao ubiti K. M., kojeg je iz neposredne blizine nožem ubo u stomak.

Prema navodima iz optužnice, njih dvojica su skupa sjedili za stolom da bi se u jednom trenutku posvađali zbog neplaćanja pića.

- Nakon kraće rasprave, u vidno alkoholisanom stanju, sa 1,76 promila alkohola u krvi, otišao je u WC, a potom po izlasku iz WC-a ničim izazvan šakom zadao udarac u stražnji dio vrata oštećenom K. M. Kad mu je oštećeni rekao: "Šta ti je nemoj praviti belaja bez veze, smiri se", on je fizički nasrnuo na njega. Iza pasa je izvukao nož dužine oko 23 cm, te zamahnuo njime više puta prema tijelu oštećenog, koji je uspio više puta izbjeći ubod - navodi se u optužnici.

U jednom momentu, kada je K. M. stigao do ćoška objekta, gdje nije mogao pobjeći, Besim B. ga je, u namjeri da ga ubije, ubo u stomak, nanijevši mu teške povrede zbog kojih je operisan i hospitalizovan u JU Bolnica Travnik.

- Optuženom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju za koje je propisana kazna zatvora najmanje pet godina - precizirali su iz Tužilaštva Travnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.