open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Pijana vozačica autom uletjela u kafić, usmrtila jednu i povrijedila četiri osobe
Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje saobraćajne nesreće, policija je uhapsila 28-godišnju vozačicu te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje, kazali su iz policije
15.12.2019. u 09:21
get url
text

U centru hrvatskog grada Labina sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća kada je automobil uletio u kafić, usmrtio jednu i povrijedio četiri osobe.

Policija je dojavu o nesreći koja sedogodila u ugostiteljskom objektu Rock Caffe primila u 23:46 sati.

- Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom VW Polo, pulske registarske oznake. Vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni trotoar, a potom je prešla preko obje saobraćajne trake, popela se na trotoar lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja – navode iz PU istarska.

Policija dalje navodi kako su ljekari pomoć pružili trojici muškarca i dvjema ženama.

- Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac. U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su 32-godišnjakinja i 31-godišnjak teže povrijeđeni, dok je u pulskoj bolnici pomoć pružena 27-godišnjakinji i 29-godišnjaku koji su lakše povrijeđeni. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje saobraćajne nesreće, policija je uhapsila 28-godišnju vozačicu te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje – zaključili su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.