Četvorogodišnji dječak N. I. iz Aljinovića, sela petnaestak kilometara udaljenog od Nove Varoši u Srbiji, preminuo je u noći između srijede i četvrtka u Kliničkom centru Srbije od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se krajem prošle nedjelje dogodila u tom selu na nekategorisanom putu.

Naime, mališana je u četvrtak 27. septembra na seoskom putu, u neposrednoj blizini porodične kuće, vozilom udario komšija Z. T. koji je bio u alkoholisanom stanju. Rješenjem Osnovnog suda u Prijepolju vozaču je određen jednomjesečni pritvor.

Potparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković kazala je da je do nesreće došlo krajem prošle sedmice te da je u njoj jedno dijete zadobilo teške povrede, a da je vozač koji je izazvao nesreću bio pod dejstvom alkohola te da mu je određen pritvor.

- U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je motorno vozilo kojim je upravljao Novovarošanin Z. T. i dječak star četiri godine. Protiv vozača automobila je podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Rješenjem Osnovnog suda u Prijepolju vozaču Z. T. je određen jednomjesečni protvor. Daljom istragom biće utvrđeni svi detalji vezani za nezgodu koja je dogodila – istakla je Bošković.

Inače, kako saznaju Novosti, kobnog dana dječak je šetao seoskim drumom sa majkom i još troje djece. U trenutku nesreće mališan se nalazio sa jedne strane puta dok je njegova majka sa ostalom djecom bila sa druge strane džade naspram njih.

Vozilo koje je sa leđa došlo udarilo je mališana i odbacilo ga nekoliko metara pored puta. Ljekari Hitne pomoći brzo su stigli na lice mjesta, međutim dječak se u trenutku dolaska ljekarske ekipe nalazio u komi pa je prevezen pravo u Užice, a zatim dalje za Beograd. Posljedice koje je zadobio u nezgodi bile su takve prirode da ljekari uprkos svemu što su učinili nisu uspjeli da spase život četvorogodišnjaku.

Z. T. je bio kućni prijatelj sa porodicom nastradalog, te je odmah pošto je ljekarska ekipa odvezla mališana sa mjesta nezgode pokušao da počiniti samoubistvo vješanjem.