open-navfaktor-logo
search
Podinuta optužnica
Pijan sugrađanina upucao u stomak, optužen za tešku tjelesnu povredu
Banjalučanin Mirko Šteković (53) optužen je za nanošenje teških tjelesnih povreda sugrađaninu V. P. kojeg je upucao u stomak iz lovačke puške u julu prošle godine.
22.03.2022. u 14:17
get url
text

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a navodi se da je djelo počinio iz nehata.

Precizirano je da se događaj odigrao 11. jula prošle godine oko 23 sata, u mjestu Bronzani Majdan u zaseoku Obrovac kod Banje Luke, te da je Šteković je bio u stanju bitno smanjenje uračunljivosti, na granici teškog pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,85 g/kg.

Nalazio se u kući zajedno sa V. P. i R. M. te je u jednom trenutku ustao i otišao u drugu prostoriju odakle je uzeo lovačku pušku pa se vratio u kuhinju i u pravcu V. P. , koji je sjedio, iz neposredne blizine ispalio jedan lovački metak koji je oštećenog pogodio u predjelu stomaka.

Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život, sa povredama grudno – trbušnog zida, želuca, slezene, debelog crijeva, prečage i lijevih rebara.

U optužnici se dodaje da je optuženi nakon toga izašao iz kuće i udaljio se, dok je oštećeni zbog zadobijenih povreda prevezen u Univerzitetsko-klinički centar RS, gdje mu je pružena ljekarska pomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.