open-navfaktor-logo
search
Drama u Doboju
Pijan prijetio majci bombom i istjerao je iz kuće
Dobojska policija uhapsila je 27-godišnjeg Senaida S. iz tog grada, nakon što je pijan prijetio majci da će je ubiti ručnom bombom, a onda je izbacio iz kuće. 
11.10.2021. u 12:40
get url
text

Kako su, uz navođenje inicijala uhapšenog, saopćili iz Policijske uprave Doboj, on je uhapšen u petak, a alkotestiranjem je utvrđeno da je u krvi imao 1,75 g/kg alkohola u krvi.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi S. S., prilikom čega je pronađena i oduzeta ručna bomba - naveli su iz PU Doboj, te dodali da je o svemu obaviješten Centar za socijalni rad Doboj te civilna zaštita. 

protiv uhapšenog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboju biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Uhapšeni je, kako saznajemo, i odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju i povezanošću s drogama.

Hapšen je i nedavno, tačnije 11. septembra, kada je u mjestu Kotorsko psovao i prijetio radnici ugostiteljskog objekta. Nakon što je na mjesto događaja došla policija, fizički je nasrnuo na policajca. I tada je bio u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbio da se alkotestira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.