open-navfaktor-logo
search
Našli mu i oružje
Pijan i sa povredom glave došao u PS Trnovo pa nasrnuo na policajca
U prostorije PS Trnovo u četvrtak u 23:45 sati došao je B. D. iz Trnova u vidno alkoholisanom stanju i sa povredom glave, a ubrzo nakon toga je nasrnuo na jednog policajca.
18.04.2020. u 10:37
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, B. D. je došavši u PS Trnovo prijavio da ga je napala nepoznata osoba, a prilikom razgovora sa policajcima ispoljio je naročito drsko ponašanje. U jednom je momentu fizički napao policajca, udarivši ga pesnicom u glavu. Policajci su ga potom savladali i stavili pod kontrolu. Uhapšen je zbog napada na službenu osobu, a alkotestiranjem mu je utvrđeno 1,69 promila alkohola u krvi.  O svemu je obaviješten i tužilac.

Pretresom objekata koje koristi ovaj muškarac pronađeno je osam ručnih bombi, automatska puška i pet okvira za automatsku pušku, prepravljena puška M48 sa skraćenom cijevi, mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, drvena obloga sa drvenim kundakom, te 886 komada municije različitog kalibra, bez odobrenja nadležnog organa. Također, policajci su u pretresu pronašli i lovačku pušku sa optičkim nišanom, pištolj, 18 metakaa kalibra 30,06 mm za koje je B. D. posjedovao dozvolu.

Nakon ispitivanja u PS Trnovo on je pušten na slobodu, a protiv njega će tužilaptvu biti dostavljen izvještaj, zbog napada na policajca i nedozvoljenog držanja oružja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.