open-navfaktor-logo
search
Incident u Goraždu
Pijan i bez konkretnog povoda, sjekirom pokušao ubiti komšiju
Tridesetdevetogodišnji Admir Kadrić iz Goražda uhapšen je u tom gradu nakon što je sjekirom nasrnuo na komšiju Džemala Čauševića (39), kojeg je izudarao po glavi i tijelu, nanijevši mu povrede.
06.07.2020. u 13:05
get url
text

Sve se odigralo jučer oko 10.30 sati u naselju 1. maj u Goraždu. 

Bez konkretnog povoda, prema izjavama svjedoka, u pijanom stanju, manjom sjekirom sa drvenom drškom nasrnuo je na oštećenog, udarivši ga nekoliko puta u glavu, a potom i u druge dijelove tijela, nanijevši mu pritom povrede u vidu posjekotina i hematoma. 

- Teže posljedice spriječio je sam oštećeni, koji se branio, ali i druge osobe koje su se zatekle na mjestu događaja. Djelo je zbog načina i sredstva izvršenja kvalifikovano kao pokušaj ubistva - kazao je za Faktor kantonalni tužilac Predrag Golubović.

Kako je kazao, osumnjičeni uhapšen i zadržan u policiji.

- Tužilaštvo će također iskoristiti zakonsku mogućnost 24-satnog zadržavanja i u tom roku od Kantonalnog suda će zatražiti da mu odredi jednomjesečni pritvor, prvenstveno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo - precizirao je Golubović.  

Napadnuti muškarac zbruinut je u goraždanskoj Kantonalnoj bolnici i prema preliminarnim informacijama, nije zadobio teže povrede.

Uhapšeni je odranije poznat po nasilničkom ponašanju, a već je odležao zatvorsku kaznu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom.

Također je prijavljivan i za nasilje u porodici, što govori da je sklon vršenju ovakvih krivičnih djela, uglavnom pod utjecajem alkohola. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.