open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor Empolija
Pietro Accardi biranim riječima govorio o Radetu Kruniću
Veznjak Milana Rade Krunić početkom ovoga mjeseca doživio je frakturu treće metatarzalne kosti desne noge, zbog koje će morati pauzirati najmanje mjesec.
20.02.2020. u 10:55
get url
text

VEZANI TEKST - Zabrinjavajuće vijesti za Bajevića: Rade Krunić najmanje mjesec dana van terena

Povreda čije saniranje zahtjeva strogo mirovanje zabrinula je selektora Zmajeva Dušana Bajevića, ali i navijače naše najbolje selekcije pred baraž Lige nacija za plasman na EURO 2020.

Krunić je ove sezone zabilježio 11 nastupa u dresu Milana, a upisao je tek jednu asistenciju. Pietro Accardi sportski direktor Empolija, kluba iz kojeg je Zmaj prešao na San Siro, vjeruje da će se Krunić na pravi način dokazati u dresu italijanskog velikana.

Govoreći o igračima koji su nedavno napustili Emopli, Accardi je biran riječima govorio o reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

- Transferi Krunića i Bennacera su bili važni potezi za nas. Kada se takvi poslovi realizuju na tržištu, onda smo jako ponosni na to, to je jednostavno dio našeg mentaliteta. Pronađemo mlade igrače, odgojimo ih fudbalski i profesionalno, a zatim ih proslijedimo u klubove s većim ambicijama - kazao je Accardi za Mediagol.it, te dodao:

- Bennacer je sebi priskrbio status startera i pokazao da može biti sjajan igrač. Nažalost, Krunić je imao određenih zdravstvenih problema, ali vjerujem da će i on čim dobije novu priliku potvrditi da je važan dio tima koji može doprinijeti klubu kakav je Milan.

Stanje Krunićeve povrede bit će poznato početkom marta, za kada je najavljeno novo snimanje i pregled nakon kojeg će se preciznije znati hoće li Bajević moći računati na Krunića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.