open-navfaktor-logo
search
Slavni glumac
Pierca Brosnana obilježile tragedije koje još bole: Izgubio je suprugu, a potom i kćerku
Pierce Brosnan, poznati glumac, na današnji napunio je 67. godina, a iako ne voli pričati o privatnim detaljima, u nekoliko navrata otkrio je kako ga život nije uvijek mazio.
16.05.2020. u 16:13
get url
text
Pierce Brosnan

Ovaj irski zavodnik krajem 1991. izgubio je prvu suprugu Cassandru koja se godinama borila s rakom jajnika. Preminula je u 43. godini, a glumac je nakon njezine smrti ostao sam s dvoje djece. Slomljeni Pierce često je govorio kako je to bila ljubav kakvu možete vidjeti samo na televiziji.

Deset godina poslije sreću je našao s novinarskom Keely Shaye Smith (56) s kojom se oženio 2001. godine. Iako je izgledalo kako se život irsko-američkog glumca napokon vraća u normalu, 2003. godine dogodila se još jedna tragedija u porodici.

Sredinom 2013., Brosnanova kći Charlotte Emily preminula je od iste bolesti s kojom se 22 godine ranije borila i njena majka Cassandra.

-Gledati nekoga koga volite kako mu život izjeda nemilosrdna bolest... takva tuga postaje neodvojivi dio vaše psihe. Držao sam velikodušnu, jaku, prelijepu ruku moje prve supruge Cassie dok joj je rak jajnika prerano oduzeo život. I onda sam držao ruku moje duhovite, predivne kćeri Charlotte koja je također umrla od ove opake grozne bolesti - rekao je glumac svojevremeno.

Brosnan je usvojio Charlotte i njenog brata Christophera 1986. godine kada je njihov biološki otac, Cassandrin prvi suprug Dermot Harris preminuo.

No, nevoljama tu nije kraj. Glumac je imao problema i s posvojenim sinom Christopherom s kojim punih 15 godina nije razgovarao. Razlog? Nedugo nakon majčine smrti, mladić je počeo koristiti heroin i kokain. Život mu je bio izvan kontrole, a osudili su ga i na tromjesečnu zatvorsku kaznu zbog vožnje u pijanom stanju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.