open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Petrović: Željo je napravio historijski presedan, prije utakmice sam znao da će Borac pobijediti
Trener Olimpika Slavko Petrović uknjižio je prvi remi od dolaska na klupu najmlađeg sarajevskog premijerligaša.
07.04.2021. u 11:34
get url
text

Strateg iz Srbije vodio je Vukove na šest utakmica i ostvario je tri pobjede, remi i dva poraza.

Prvi neriješen ishod Petrović je zabilježio u ponedjeljak protiv Veleža na stadionu Koševo (1:1), a ovaj 62-godišnji strateg za Faktor je komentarisao utakmice 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

On veli da da je i prije utakmice znao da će Borac slaviti u Bijeljini, da je navijao za Zrinjski protiv Mladosti, odnosno Tuzla City protiv Krupe te da se u Želji dogodio presedan nazapamćen u bh. fudbalu.

Olimpik - Velež 1:1

- Veliki ulog za obje ekipe. Napeta utakmica, a remi je najrealniji. Ako se pogleda statistika, ako se pogleda posjed lopte, šanse, šutevi u gol, tu smo bili podjednaki. Ispada sretno ako se pogodak postigne u 94. minuti i to iz penala. Vidjelo se da je penal čist, mislim da je lopta i prije toga prešla liniju. Velež je ozbiljna ekipa, s dobrim igračkim kadrom i jako dobrim trenerom. Stvorili su ekipu sa realnim šansama za Evropu. Znali smo da će kroz fudbalsku liniju tražiti rješenje, možda smo ih iznenadili s postavkom u prvom poluvremenu, dok se nisu snašli.

Krupa - Tuzla City 1:1

Krupi je svaka utakmica "za život". Pokušali su da dođu do tri boda. Tuzla City je ozbiljan tim, predvođen jako, jako, kvalitetnim trenerom. U ovom drugom dijelu su pozitivno iznenađenje. Nije nikome lako u Krupi, na plastičnoj travi i protiv ekipe koja zna da se bori. I mi smo željeli da gosti tu utakmicu riješe, ali po ovome što sam čuo mislim da je realan ishod.

Mladost - Zrinjski 1:1

Mladost ima odličnu ekipu. Ostalo im je u suštini sve i dodatno su se pojačali. Oni su bili u jednoj velikoj krizi i bod im puno znači. Mislim da Mladost ima velike šanse za opstanak. Nama je prijalo neriješeno, mada smo jednim okom gledali da Zrinjski dođe do pobjede.

Radnik - Borac 1:3

Gledao sam utakmicu. Svako je nezadovoljan kad izgubi i zadovoljan kad pobijedi. Ja te kardinalne greške nisam vidio. Zakarić je odigrao fenomenalno, a pobjeda Borca je bila zaslužena. Meni je i prije utakmice bilo jasno da će Borac doći do tri boda. Zbog čega? Vidjelo se na prethodnoj utakmici da je Radnik izgubio četiri fudbalera. Nikome nije lako poslije toga sastaviti igački kadar. Borili su se, pokušali, ali ja mislim da je trijumf Banjalučana zaslužen.

Sloboda - Željo 1:0

Neću reći historijska pobjeda, gdje si imao pet poraza zaredom i gdje je prijetila situacija da dođe do raspada sistema. Pobijediti Želju u takvoj utakmici, gdje gosti i u sedmom susretu ne dolaze do pobjede i kada svi očekuju "sada će, sada će". Sloboda je pokazala borbeno lice, zasluženo slavila. Ja bih javno čestitao kolegi Žižoviću. Šest utakmica na klupi Olimpika, vodim tabelu i ako se ona pogleda - Željo je zadnji sa dva boda. Dva remija, četiri poraza s gol-razlikom 1:6. To je za jednu vrhunsku ekipu jako loše. Šta se tu događa, ne znam. Gledao sam i utakmicu protiv Slobode, puno toga ne funkcioniše. Teško je reći šta je dovelo do kompletnog raspada sistemu za jednu takvu ekipu koja slavi 100 godina postojanja, koja je u prvom dijelu igrala kvalitetan fudbal. Fakt je da je uprava stala iza trenera, što je, mislim, presedan u bh. fudbalu. Mislim da se to nikada nije dogodilo, da poslije toliko utakmica bez pobjede uprava stane iza trenera.

VEZANI TEKST - Tim kola: Golubović maher za penale, Osmanović hladan kao špricer

To je za njega jako pozitivno. On je koristio jednu jednu riječ da će "proguliti", ako ne ne proguli sljedeću utakmicu, onda ja ne znam kada će. Bilo koji trener koji uzme dva boda u sedam utakmica bio bi pokojnik. Jedan veliki klub je na koljenima i sljedeća utakmica možda je najbitnija da se to presiječe. Imaju još neke realne šanse za Evropu.

Sarajevo - Široki Brijeg 1:0

- Široki je ekipa iznenađenja, koja igra kvalitetan fudbal. Ako takvu ekipu fudbalski nadigraš i pobijediš, to je znak da se Sarajevo vratilo iz krize. Kriza nije dugo trajala. Uspjeli su u nekim utakmicama, gdje su bili i lošiji da ne izgube. Svako ima svoju krizu i za njih je sljedeća utakmica jako bitna. Ako i nju dobiju, onda je utabana staza za šampionsku titulu i već im se može čestitati. To je ekipa koja igra najbolji fudbal, bez problema se nalaze na prvom mjestu i nisu ugroženi. S osam bodova prednosti mislim da bi poslije sljedeće pobjede prvenstvo za njih bilo završeno. Sarajevo je izgubilo dva najbolja igrača lige, teško je to kompenzirati u zimskom prijelaznom roku. Malo golova daju na proljeće, ali malo i primaju, u šest susreta svega tri. Samo je Tuzla City primio manje. Sa ovim igračkim kadrom, uz pojačanja, teško je da će imati konkurente u sljedećoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.