open-navfaktor-logo
search
Uoči starta sezone
Petrović: Visoka trava i strah od povrede kod mene ne piju vode
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se u subotu, poslije duge pauze koja traje još od marta.
28.07.2020. u 13:19
get url
text

Klubovi su sigurno van takmičarske forme pa ni treneri ne očekuju mnogo u prvim kolima. No, svaki bod je bitan. Ekipa Radnika i ove sezone želi biti daleko iznad zone ispadanja, u sigurnoj luci. Semberci su predvođeni trenerom Slavkom Petrovićem već tradicionalno tvrd orah svakom rivalu.

Radnik će u prvom kolu gostovati na Tušnju kod Slobode. Generalka (ni)je položena. Semberci su slavili protiv Loznice 2:1, a Petrović nije zadovoljan viđenim.

- Nisam bio zadovoljan. Svaka pobjeda je dragocjena, ali predstava koju je moja ekipa pokazala na terenu nije zadovoljila. Određeni igrači koji sebe smatraju standardnim su pokvarili mišljenje koje se steklo prije toga. Za mene je fudbal aktuelan onog momenta kada ga igraš. Ne interesuje me zadnja utakmica, trening prije sedmicu, interesuje me aktuelno stanje. Onda se traži, normalno, izgovor. Da je visoka trava, da je strah od povrede sedmicu pred prvenstvo. To za mene ne pije vodu jer ako dođe do povrede, došlo je. Postoji igrački kadar koji se ne sastoji od 11-12 igrača. Očekujem bolju predstavu protiv Slobode - rekao je na početku razgovora za Faktor Slavko Petrović, koji je dodao kako u prvim kolima ne očekuje nedostatke u vezi s fizičkom spremom, ali da će manje rada s loptom biti problem svim timovima.

Radnik je u prijelaznom roku koji još traje ostao bez deset, a šest je novajlija uključujući i neke juniore priključene radu sa prvim timom.

- Izgubili smo 10 igrača, od kojih su neki bili čitavu sezonu standardni. Da li je to golman Bilobrk, Radović, Simonović, Peco. To su bili igrači koje je teško nadomjestiti. Prije toga imali smo Plavšića koji je bio standardan i koji je kod mene ostavio dobar utisak. Imali smo Bečelića, Merajića, koji bi u ovoj soluciji sigurno igrao jer smo ostali bez oba lijeva beka. Okić je mogao uvijek pomoći ekipi. Dolaskom šest igrača skoncentrisali smo se na mlade snage. Nama je u suštini pojačanje lijevi bek Koraksić (Dejan, op. a.) i Huseinbašić (Ermin, op. a.), koji momentalno nije u optimalnoj formi jer nije ekipno trenirao. Ulazimo oslabljeni, ali sa podmlađenom ekipom što je bio cilj - govori Petrović.

"Coach" Semberaca ne računa na mladog i brzonogog Demira Pecu. On je suspendovan nakon želje da raskine ugovor i potraži novu sredinu, što mu Radnik nije dopustio.

VEZANI TEKST - Koliko će mečeva Arena Sport prenositi u prvom kolu: Tri sigurna, za četvrti se čeka potvrda

- Ništa se ne mijenja. Vi kada kristalnu vazu polupate, ona je polupana. Možete je lijepiti koliko želite. Meni je Pece žao. U suštini sam ga otkrio i doveo u klub. Prije dvije godine sam ga želio dovesti u Željezničar. Sigurno je jedan kvalitetan igrač. On se odlučio na taj put. Pogrešno su ga savjetovali. Izgubit će puno jer ugovor mu vrijedi još godinu. Napravio je jednu grešku i kazao sam mu u razgovoru da svaka greška uči čovjeka. Bilo bi tragično da pauzira godinu. U toj soluciji je igračka karijera jednog mladog igrača pod velikim znakom pitanja - smatra trener Radnika.

Petrović je mišljenja da se Premijer liga "pocijepala" na dva dijela. Na one koji imaju budžet i kvalitet i one s manje novca na raspolaganju. Predviđa da će borba za vrh tabele biti itekako uzbudljiva.

- Liga nikada nije bila jača u vrhu tabele. Izdvojilo se šest-sedam ekipa i svaka može napraviti iznenađenje. U ovom momentu za mene Sarajevo i Željezničar imaju kvalitetne ekipe, slijedi Zrinjski, Borac koji može biti iznenađenje. Pogledajte koliko Tuzla City ulaže u igrački kadar. Velež se preporodio za dvije godine. Od jedne jako loše ekipe su postali pretendent za Evropu. Široki Brijeg ima čitav region iza sebe... Možete svašta očekivati. Sve ostale ekipe moraju da kalkulišu sa mjestom ispod tih timova. Bit će interesantno i za opstanak. Niko ne želi ispasti, a neko mora. Liga se pocijepala po budžetu i kvalitetu. Uvijek se kaže da ne čini novac jednu ekipu, ali ako vi imate četiri miliona budžet, a neko 800.000, to su dva svijeta - zaključio je Petrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.