- Naši igrači su većinom u mjestima gdje žive, Sarajevo, Zenica, Doboj, Maglaj... Svi su dobili individualne planove treninga, da se održi ovo što je stečeno u pripremnom periodu. U tom slučaju, ako se nastavi prvenstvo, ekipi ne bi trebao neki veći uvodni dio. Dovoljno bi bilo desetak dana rada s loptom - rekao je Petrović u razgovoru za NTV Arena.

- Mislim da će prvenstvo biti nastavljeno. Da li bi to bio 3., 17., iil 24. maj. Ima jako puno vremena do tada. Ako eksperti kažu da za sedam do deset dana će biti vrhunac koronavirusa, onda će početi da opada, do prvog termina, koji bi bio iole realan, a to je treći maj, imamo još mjesec pauze. Onda bi moglo da se počne s ekipnim treningom, to bi bilo desetak dana do početka. Ova borba protiv nevidljivog protivnika će se dobiti - optimističan je trener Radnika.

Kada je u pitanju finansijski segment, trener Radnika smatra kako ne bi bilo fer govoriti o smanjenju budžeta kluba na čijoj je on klupi.

Petrović je kazao da ukoliko neko u Želji i Sarajevu ima 5.000 maraka plaću i dobije tri hiljade, to ne ugrožava njegovu egzistenciju, a ako se igraču Radnika sa 1.000 smanji na 600 maraka, onda će se stvoriti problem za ekipu.