open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Petrović kritikovao svoje igrače, Seferović govorio o "staroj boljci" Čelika
Fudbaleri Radnika sa gostovanja u Zenici nose bod, no trener ekipe iz Bijeljine Slavko Petrović nije bio pretjerano zadovoljan izdanjem svojih izabranika.
01.03.2020. u 16:44
get url
text

Iako je nakon susreta na Bilinom polju priznao kako je plan bio sva tri boda, desilo se skoro pa sasvim suprotno, a mnogo toga zamjera svojih igračima.

- Ovo je realan rezultat s obzirom šta se događalo na terenu. Mi smo planirali tri boda, ali nismo dobro ušli u utakmicu. Sve što smo rekli, to se obistinilo. Igrači Čelika igraju za svoju egzistenciju, čestitam im, ali moji momci su loše ušli u utakmicu i to jednostavno više ne može da se ponovi - kazao je srbijanski stručnjak kojem je ovo drugi mandat na klupi Radnika, te dodao:

- Znali smo i prije utakmice da će igrati sa tri stopera. To nas nije iznenadilo, već me iznenadilo što su moji igrači ušli mlako u utakmicu. Sve smo rekli, ali nije nam bio dan, puno igrača je totalno zakazalo.

Fudbaleri Čelika pogodak su primili iz jedinog udarca u okviru gola, opet nakon prekida.

- Prekid je naša stara boljka, najviše golova smo primili iz prekida. Upozoravali smo na to tokom cijele sedmice, ali to je ta dekoncentracija u posljednjim minutama jer je drugačije kada idete na odmor sa 0:0 i sa 0:1 - rekao je Almir Seferović, član stručnog štaba NK Čelik, uz opasku da je uvijek bolje uzeti bod nego izgubiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.