Novi slučaj koronavirusa potvrdio je voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić u Dnevniku Nove TV.

Kako je rekao, riječ je o petogodišnjem djetetu koje se na porodičnom druženju družilo s teniserima i sada je u samoizolaciji s roditeljima.

- Dijete nema simptoma - rekao je Medić.

Zadarski je štab večeras objavio saopćenje u kojem je dodatno naglasio kako dijete nije bilo na teniskom turniru niti na događajima vezanima za turnir (Kids day, skupljanje loptica).

Iz Štaba mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da, ako su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, budu u samoizolaciji 14 dana.

U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe.

Podsjetimo, za vikend se u Zadru održavao teniski turnir Adria Tour, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

U Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Nakon otvaranja turnira u petak navečer Novak Đoković, Goran Ivanišević, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Marin Čilić sa svojim suprugama došli su na večeru u jedan zadarski restoran, što se ubrzo pretvorilo u feštu. Među njima je bio i Borna Ćorić, najbolji hrvatski teniser, koji je dva dana kasnije dobio pozitivan test na koronavirus.