open-navfaktor-logo
search
Ispunjenje sna
Petnaestogodišnji Dino Beganović novi vozač Ferrarija
Sanjao sam da vozim Ferrari još dok sam bio mali, a moj san sada je da dospijem u Formulu 1, rekao je tinejdžer koji uskoro puni 16 godina
17.01.2020. u 15:43
get url
text

Petnaestogodišnji Dino Beganović dobit će priliku o kakvoj sanjaju mnogi. Naime, ovaj tinejdžer koji sutra puni 16 godina danas je predstavljen kao novi vozač Ferrarijeve akademije, koja predstavlja juniorski program poznatog tima Formule 1.

Isti program su resmo prošli Charles Leclerc, a pomaže i nastojanje Micka Schumachera, sina legendarnog Michaela Schumachera, da dospije do Formule 1.

- Jako sam sretan i ponosan jer je Ferrarijeva akademija odlučila da ulaže u mene. Izuzetno sam zahvala i dat ću sve od sebe - kazao je Beganović za švedski Sportbladet, te dodao:

- Još od malena sanjao sam da vozim Ferrari.

Beganović je 2018. godine bio prvak Švedske, a 2019. je bio drugi na WSK Euro Serie. Poslije žestoke selekcije Beganović je dobio priliku da potpiše ugovor sa akademijom i timom Prema Powerteam. U narednom periodu Dino će se takmičiti u Formuli 4 i njemačkom ADAC-u.

- Testovi su bili jako teško, fizički i mentalno, ali je sve prošlo kako treba i prošao sam u narenu rundu. Bilo je nevjerovatano, ostao sam bez riješi. Ne znam opisati kako se osjećam - rekao je Beganović.

Dječak bh. korijena mašta da postane svjetski prvak sa Ferrarijem.

- Sanjao sam da vozim Ferrari još dok sam bio mali, a moj san sada je da dospijem u Formulu 1, da vozim za Ferrari i postanem svjetski šampion - kazao je dječak koji uskoro puni 16 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.