open-navfaktor-logo
search
Upitnik iznad glave
Petev traži odgovore, a tokom utakmice shvatio gdje je kardinalno pogriješio
Veliki upitnik ostao je iznad glave Ivayla Peteva poslije sramotne partije fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i poraza od Finske na dupke punom Bilinom polju u Zenici.
14.11.2021. u 11:16
get url
text

Finska je slavila rezultatom 3:1, a gosti su dva pogotka postigli s igračem manje. Tako je ugašena nada da Zmajevi krajem marta 2022. godine mogu igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Bugarski stručnjak poslije utakmice nije mogao, ili nije želio detektovati uzroke poraza.

- Jedino mogu tražiti odgovor zbog čega smo se danas tako ponašali - rekao je Petev.

Selektor BiH sa svojim saradnicima neke ranije utakmice dobro je pripremio, ali Finska je bila potpuni promašaj. Zmajevi su bili oslabljeni neigranjem Edina Džeke, a na terenu su se ponašali kao da je Dijamant u vrhu napada.

Petev odgovor koji želi pronaći ne mora puno tražiti. Tokom utakmice shvatio je gdje je pogriješio.

Teško se sjetiti meča u kojem trener, selektor, čovjek koji sjedi na klupi promijeni kompletan vezni red. Četiri igrača. To je uradio Petev protiv Finske. Jasno mu je bilo da je to segment u kojem je bh. tim podbacio, da su Finci gospodarili sredinom terena.

BiH je počela utakmicu s Hadžiahmetovićem, Cimirotom, Pjanićem i Krunićem. To su igrači sličnih karakteristika. I svi su zamijenjeni jer su bili nevidljivi, nestali su s mape. Neki su dobili i zvižduke, poput Pjanića i Krunića.

Vrijedi spomenuti da su skoro svi fudbaleri BiH podbacili, odigrali ispod svog nivoa. Počevši od golmana Šehića, preko Saničanina i Ćivića, Stevanovića, Cimirota, Hadžiahmetovića, Krunića, Prevljaka...Nemoguće da su svi imali samo loš dan...

Fudbaleri BiH u sedam kvalifikacionih utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu. Premalo za reprezentaciju koje se želi vratiti na fudbalsku mapu Evrope i svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.