open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Mundijal
Petev protiv Kazahstana i Ukrajine koristio 16 fudbalera, ko je ostao bez minutaže?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u oktobru je odigrala dvije utakmice kvalifikacija za Mundijal.
13.10.2021. u 14:24
get url
text

Zmajevi su do prvog trijumfa došli na gostovanju kod Kazahstana, a u utorak su bh. fudbaleri remizirali s Ukrajincima. Selektor BiH Ivaylo Petev uoči ovih utakmica imao je mnogo problema s izostancima reprezentativaca.

VEZANI TEKST - Za baraž potrebna četiri boda, poraz od Finske srušio bi snove Zmajevima
 

Bugarski stručnjak je protiv Kazahstana i Ukrajine koristio usluge ukupno 16 fudbalera.

To su: Ibrahim Šehić, Anel Ahmedhodžić, Eldar Ćivić, Amer Gojak, Sanjin Prcić, Amir Hadžiahmetović, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Adi Nalić, Elvis Sarić, Edin Džeko, Smail Prevljak, Ermedin Demirović, Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot

Minutažu nisu dobili golmani Nikola Vasilj i Kenan Pirić, defanzivci Jusuf Gazibegović, Aleksandar Jovičić, Branimir Cipetić i Ajdin Nukić, krilni fudbaleri Luka Menalo i Almedin Ziljkić.

- Svi igrači su odigrali dobro, to moram reći. Pravila su takva da njih 11 može igrati te da njih pet mogu dobiti šansu sa klupe - rekao je bugarski stručnjak.

Petev je s Kazahstancima iskoristio dvije, a protiv Ukrajine pravo na četiri izmjene.

Naredne, ujedno i odlučujuće mečeve kvalifikacija BiH igra 13. i 16. novembra kada na Bilinom polju gostuju Finska i Ukrajina. Eventualnim trijumfom protiv Finske, u posljednjem kolu protiv Ukrajine i remi bi bio dovoljan za odlazak u baraž.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.