VEZANI TEKST - Ivaylo Petev pao na prvom ispitu

Koliko su u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ozbiljno shvatili predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo možda najbolje govori činjenica da stručni štab Zmajeva još uvijek nije kompletiran. Vjerovatno je BiH jedina selekcija koja će igrati kvalifikacije, a koja nema kompletiran stručni štab.

Sjednica Izvršnog odbora FSBiH održana je danas, a na stranici krovne kuće bh. fudbala ni riječi o davno obećanim pomoćnicima. Prošao je januar, prođe i februar, proći će i dobar dio marta, a Petev asistente dobiti neće. Doduše, sam je pristao da mu "stručnjaci" iz Izvršnog odbora predlože imena, iako je u pregovorima tražio angažman sebi odanih ljudi.

VEZANI TEKST - Ko je ovlastio Zvjezdana Misimovića da traži pomoćnike Ivaylu Petevu?

Interesantna je i tišina Zvjezdana Misimovića, člana komisije za izbor selektora, koji je predložio Peteva, a Izvršni odbor ga izabrao za selektora ispred Sergeja Barbareza. Probali smo dobiti njegov komentar, ali javila se telefonska sekretarica. Misimović je, podsjećamo, u društvu Peteva nedavno boravio u Zagrebu gdje je pratio meč Lokomotive i Gorice. Također, nekadašnja desetka Zmajeva ponudila je mjesto u stručnom štabu Zlatanu Bajramoviću, ali iz Njemačke je stigla odbijenica. 

U Kući (anti)fudbala, kako je (pretenciozno) nazvana zgrada Fudbalskog saveza BiH, ne mare ni za ostale selekcije. Tako U-21 reprezentacija još uvijek nema selektora. Podsjećamo da je Slobodanu Starčeviću istekao ugovor. Kvalifikacije se bliže, a Zmajići će 29. marta odmjeriti snage s Crnom Gorom. Koga briga?!