open-navfaktor-logo
search
Selektor nakon remija
Petev otkrio s čim je bio zadovoljan, kako je vidio igru debitanta Nalića?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je 0:0 u prijateljskom susretu protiv Crne Gore.
02.06.2021. u 20:16
get url
text

Svoje viđenje utakmice dao je i selektor Zmajeva Ivaylo Petev, koji je još bez pobjede na klupi naše selekcije.

- Iskreno mi je žao što nije bilo navijača, ali žao mi je i što nismo pobijedili. Bilo je previše grešaka. Mislim da je prvo pluvrijeme bilo 50-50. Imali smo jednu jako čistu šansu da rezultat okrenemo u svoju koristi, i da smo je realizovali bilo bi nam lakše igrati - naglasio je Petev nakon utakmice u izjavi za Nova BH.

Isko su većinu prilika Crnogorci stvorili iz grešaka našeg tima, bugarski stručnjak tvrdi da postoje razlozi zbog kojih može biti zadovoljan, ali ima i onih koje to svakako nisu.

- Generalno zadovoljan sam sa željom i borbom, ali nisam zadovoljan s individualnim greškama. Puno je bilo mladih, puno debitanata, to je velik pritisak za sve koji se žele prikazati na najbolji način. Pokušat ćemo analizirati sve i moramo nastaviti s dobrim stvarima i da ne smijemo dopuštati ovo što smo danas dozvolili Crnoj Gori - rekao je selektor Zmajeva.

Jedan od debitanata, Adi Nalić, prikazao se u jako dobro svjetlu i pokazao da će se ne njega u budućnosti morati ozbiljno računati.

- Sretan sam zbog Nalića, prvi put igra i mislim da je bio jedan od najboljih. Ipak, ne volim nikoga izdvajati pretjerano, jer mi igramo kao tim - poručio je Petev u izjavi pred kamerom Nove BH, dok je u obraćanju novinarima malo promijenio priču.

- Situacija je kakva jeste, prilika je za nove igrače. Nisam ni ja baš sretan. Nema odustajanja, idemo raditi. Niz bez pobjede je sigurno teret i igračima - naglasio je Bigarin.

Na press konferenciji nakon utakmice hvalio je današnjeg kapitena BiH.

- Svaka čast Šehiću što je sve odbranio. Mi smo tim i kad gubimo i kad dobijemo. Šehić je završio posao perfektno - dodao je Petev na konferenciji za medije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.