open-navfaktor-logo
search
Prijateljske utakmice
Petev odmara Džeku i Pjanića, Višća najavio oproštaj od Zmajeva
Dok selektori širom Evrope objavljuju imena igrača na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu, "coach" Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev saopćio je danas spisak za predstojeće prijateljske utakmice.
21.05.2021. u 11:03
get url
text

Zmajevi će 2. juna na stadionu Grbavica igrati prijateljski duel sa Crnom Gorom, dok je 6. juna u Brondbyju zakazan dvoboj s Dancima. Danskoj će ovo biti generalna provjera pred početak Evropskog prvenstva.

Prijateljske utakmice dolaze u nezgodnom terminu, s obzirom na to da će prvenstva tada biti završena i da će fudbaleri mislima biti na godišnjem odmoru.

Petev je za nadolazeće utakmice pozvao 25 fudbalera. Na spisku nema Džeke, Pjanić, Gojaka, te Višće, koji je najavio oproštaj od reprezentacije BiH. 

Na spisku su - golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (Zorya Lugansk), Kenan Pirić (Maribor);

Odbrana: Siniša Saničanin (Vojvodina), Aleksandar Jovičić (Gorica), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Darko Todorović (Hajduk Split), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Branimir Cipetić (Lokomotiva Zagreb), Sead Kolašinac (Schalke), Eldar Ćivić (Ferencvaroš);

Vezni red: Gojko Cimirot (Standard Liege), Stjepan Lončar (Rijeka), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Andrej Đokanović (Sarajevo), Rade Krunić (Milan), Dario Šarić (Ascoli), Adi Nalić (Malmo), Dino Beširović (Mezokovesd Zsory), Miroslav Stevanović (Servette), Almedin Ziljkić (Borac);

Napad: Luka Menalo (Rijeka), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

- Višća se želi oprostiti. Obavijestio me. Kaže da ne može dati sto posto. Računao sam na njega u kvalifikacijama. Ako se predomisli, možemo razgovarati - kazao je Petev.

Novo ime na spisku je Adi Nalić.

- Gledao sam Nalića, ima potencijala, iskoristit ću ove utakmice da pružim šansu njemu, ali i drugim igračima - poručio je bh. selektor, koji je na spisak uvrstio i dvojicu igrača iz Premijer lige BiH:

- Vrata reprezentacije su otvorena za svakoga ko može pomoći.

Govorio je i o cilju u predstojeće dvije utakmice.

- Ne razdvajam utakmice na prijateljske i ove druge. Rezultat je najbitniji. Termin je najgori mogući, jer sva prvenstva će biti završena - kazao je Petev.

Na spisku ponovo nema ni Asmira Begovića.

- Sada je odluka takva, vrata reprezentacije su za sve igrače u budućnosti otvorena - naglasio je selektor BiH. 

Pripreme Zmajeva počinju 27. maja, a okupljanje je na Ilidži.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.