open-navfaktor-logo
search
Selektor i golman Zmajeva
Petev o Crnogorcima: Simpatična su ekipa; Šehić: Mi na svaku utakmicu u dresu BiH gledamo isto
Bez Edina Džeke, Miralema Pjanića, Edina Višće i Seada Kolašinca fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na Grbavici dočekati selekciju Crne Gore.
01.06.2021. u 19:14
get url
text

Selektor Ivaylo Petev za prijateljske susrete s Crnorcima i Dancima, četiri dana kasnije, pozvao je nekoliko novih imena, a bit će to dobra prilika da se on sam ali i ljubitelji fudbala u našoj zemlji uvjere u njihove mogućnosti na reprezentativnom nivou.

- Želim da budemo odgovorni, da damo sve od sebe i da pobijedimo. Na spisku imamo dosta novih i mladih igrača koje ćemo probati, ali želja nam je da zadržimo sistem igre i da to bude bolje nego prije - kazao je selektor Zmajeva Ivaylo Petev na početku zvanične press konferencije na stadionu Grbavica.

Iako je prijateljska, utakmica sa Crnogorcima nije rezultatski nebitna za naš tim.

- Rezultat je uvijek bitan. Niko neće pitati jesmo li trenirali ili nismo. Za rezultat sam ja odgovoran, ali igrači su tu da ispoštuju ono što im ja kažem. Želim da sutra odigraju onako kako smo trenirali, sve ovisi o tome - poručio je bugarski stručnjak na klupi BiH.

O sutrašnjem protivniku, Petev je rekao: 

- Simpatična su ekipa, bitno je kako ćemo mi izgledati.

Bez obzira što su utakmice s Crnom Gorom i Danskom prijateljske, one su za Zmajeve uvijek jednako važne, što potvrđuju i riječi Ibrahima Šehića.

- Mi na svaku utakmicu, pogotovo u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, gledamo isto. Važno je da pobijedimo, pogotovo ako igramo protiv Srbije, Hrvatske ili Crne Gore, posebno ako imaš klupske kolege na suprotnoj strani - kazao je prvi golman naše selekcije, Ibrahim Šehić.

I sami dueli protiv Crne Gore sutra i Danske bit će različiti.

- Danska se priprema za EURO, bit će preteško. Moraju odigrati dobro protiv nas da bi imali to samopouzdanje pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu - poručio je Šehić na kraju.

Susret između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra na stadionu Grbavica sa početkom u 18 sati.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.