open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Petev: Ne zanima me politika već sportski segment, Hadžikadunić ima novi klub
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je objavio spisak za martovske prijateljske utakmice koje očekuju Zmajeve.
11.03.2022. u 14:02
get url
text

Petev je danas pred novinarima izdiktirao imena igrača na koje računa za prijateljske mečeve ovog mjeseca protiv Luksemburga i Gruzije.

- Idemo da radimo bolji posao nego sto smo radili prošle godine. Želimo da odigramo dobro i odgovorni u prijateljskim utakmicama, a moje ambicije su velike, kao i uvijek. Mislim da smo sada i mentalno zreliji, siguran sam da ćemo odraditi dobar posao - rekao je Petev na početku i dodao:

- Prijateljske utakmice ćemo igrati u najjačem sastavu.

Za utakmice neće konkurisati Miralem Pjanić, koji je povrijeđen.

- Obavio sam razgovor sa njim. On ne trenira već 20 dana, ima povredu lista. Dogovorili smo da ostane u klubu, kako bi se dobro pripremio za naredni period.

Pojavila se informacija da naš jedini reprezentativac koji igra u Rusiji Dennis Hadžikadunić mijenja sredinu.

- Pričao sam s Hadžikadunićem i mislim da se već vratio u Malmo s obzirom da je FIFA dozvolila strancima iz Rusije da promijene klub. Sretan sam zbog toga i mislim da će imati veću minutažu - rekao je bugarski stručnjak.

Što se tiče rivala, Petev ističe da je on sam birao protivnike.

- Ja sam birao protivnike. Bili su tu i drugi protivnici, a prva stvar je bila da igramo ovdje.

Na pitanje da li je imao politički utjecaj na svoje odluke i da li je bio pod pritiskom da neke igrače mora pozvati, Petev je istakao da ga politika ne zanima.

- Na prvoj konferenciji sam rekao da mene politika ne zanima, zanima me samo sportski segment. Radimo na tome, iako se dosta stvari nije poklopilo. Ipak, mi samo jednu utakmicu nismo bili pravi, to me raduje - zaključio je Bugarin.

Podsjetimo, Zmajevi će 25. marta na Bilinom polju dočekati Gruziju, a četiri dana poslije na istom stadionu odmjeriti snage s Luksemburgom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.