open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Petev: Ne ovisi sve samo o veznom redu, sutra je bitan samo rezultat, postoje "mali problemi"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici igra četvrti meč u Ligi nacija.
13.06.2022. u 19:39
get url
text

Protivnik Zmajeva bit će reprezentacija Finske. 

Bosna i Hercegovina je poslije tri kola lider grupe sa pet bodova, bod manje imaju Crna Gora i Finska, dok je Rumunija na četvrtoj poziciji sa tri boda.

Dvije pobjede Finaca, dva remija te jedan trijumf BiH - omjer je ove dvije selekcije u dosadašnjim međusobnim duelima, od kojih je posljednji, 4. juna u Helsinkiju, okončan neriješeno 1:1. 

Na današnjoj press konferenciji selektor Zmajeva Ivaylo Petev najavio je sutrašnji duel.

- Nadam se da će naši momci sutra dati sve od sebe. Ne ovisi sve samo o veznom redu. Kada s branimo, špic je naš prvi defanzivni igrač. Moramo djelovati jako čvrsto - rekao je Petev i dodao:

- Puno utakmica smo imali protiv Finske i dobro se poznajemo. Meni je jako bitno da svi odrade ono što od njih tražim. Svaka utakmica je posebna za sebe. Sutra je bitan samo rezultat -  istakao je Petev.

Bugarski stručnjak pohvalio je rezerviste.

- Drago mi je što igrači daju sve od sebe da iskoriste priliku, bez obzira koliko minuta dobiju, a tako će biti i sutra. Moramo skupiti glavu da odradimo ovo najbolje što možemo - rekao je Petev.

Mateo Sušić zbog povrede neće neće početi meč na desnom beku. Osim toga, Petev je priznao da postoje mali problemi zbog povreda.

- Imamo malih problema s pojedinim igračima. Pokušat ćemo sve da svi budu u kadru - dodao je Bugarin.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.