open-navfaktor-logo
search
Stoper Zmajeva
Petev mu (ne)opravdano dao kapitensku traku, šta je rekao Saničanin?
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je s 2:0 u prijateljskom susretu od Danske, a niz našeg nacionalnog tima bez pobjede produžen je na 13 utakmica.
06.06.2021. u 22:35
get url
text

Nakon što je zbog potpisa ugovora sa beogradski Partizanom propustio duel sa Crnom Gorom u tim se vratio Siniša Saničanin.

- Nakon dužeg vremena lijepo je bilo ponovo vidjeti publiku na tribinama i mnogo nam je značila podrška koju smo imali danas. Drugačije je igrati pred punim tribinama, a posebno me raduje što je veliki broj naših navijača bio na stadionu. Ovom prilikom želim da im se zahvalim - rekao je Siniša Saničanin za zvaničnu stranicu FSBiH.

Saničanin je večeras s kapitenskom trakom oko ruke predvodio Zmajeve, a bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje selektora Peteva prema kojem je to kriteriju završila na ruci novog stopera Partizana, a ne na ruci lijevog beka Ferencvarosa Eldara Ćivića, koji ima duži staž u nacionalnom timu.

Ipak, Saničanin kaže kako je izuzetno sretan jer je ponio kapitensku traku nacionalnog tima.

- Velika je čast bila ponijeti kapitensku traku i presretan sam zbog toga. S druge strane ostaje žal zbog poraza. Ipak, bilo je tu i nekih dobrih segmenata u našoj igri. Nastupili smo sa veoma mladom ekipom i mislim da nema šta da se zamjeri momcima. Dali smo sve od sebe. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Danska je kvalitetna ekipa i zasluženo su na Evropskom prvenstvu - kazao je defanzivac Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.