open-navfaktor-logo
search
Brojni problemi
Petev kreće s mjesta gdje je Prosinečki pao: Da li nova metla bolje mete?
Ivaylo Petev novi je selektor Bosne i Hercegovine.
28.01.2021. u 10:26
get url
text

Koliko god navijači bili protiv njegovog imenovanja, realnost je da će Bugarin s klupe voditi Zmajeve u nadolazećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Petev će debitovati u Finskoj 24. marta. Država je to u kojoj je Bosna i Hercegovina započela krah u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pod komandom Roberta Prosinečkog.

Popularni Žuti je sa Zmajevima u junu 2019. pao u Finskoj bez ispaljenog metka, što mu je bio prvi poraz u kvalifikacijama. Poslije toga su kola nezaustavljivo krenula nizbrdo.

Od prve utakmice mnogo zavisi i era Peteva na klupi bh. tima. Bosna i Hercegovina je 2020. završila bez pobjede, a da li nova metla bolje mete, saznat ćemo jako brzo.

Petev ima milijardu problema i pored onih koji stanuju u zgradi Fudbalskog saveza BiH. Najbolji igrači Zmajeva ne blistaju pred start kvalifikacija.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev na predstavljanju otkrio da je izbor za selektora BiH bio farsa

Kapiten Edin Džeko "zaratio" je s Paulom Fonsecom u Romi i ne bi bilo iznenađenje da promijeni klub do kraja prijelaznog roka. Miralem Pjanić je na svega 40 posto minutaže u Barceloni. Koeman mu ne vjeruje i kako sada stvari stoje, neće se naigrati na Nou Campu.

Osim utakmice u Finskoj, Petev će u martu imati i prijateljski susret sa Kostarikom u Zenici, a posljednji dan u trećem mjesecu rezervisan je za Francuze, aktuelne svjetske prvake. Idealna prilika da Bugarin opravda svoje tvrdnje da je bio najbolji kandidat.

Kako sada stvari stoje, utakmice u bliskoj budućnosti zbog pandemije koronavirusa igrat će se bez prisustva publike. Za novog selektora je to možda i bolje jer neće čuti šta 10.000 navijača misli o njemu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.