open-navfaktor-logo
search
Izjave selektora i igrača
Petev: Igrači su se borili, nemam im šta zamjeriti; Nukić: Crveni karton nas je poremetio
Nakon meča protiv SAD-a u kojem je nogometna reprezentacija BiH u Los Angelesu poražena sa 1:0 selektor Ivaylo Petev nije krio kako je razočaran što je selekcija BiH gol primila u psoljednjim minutama utakmice.
19.12.2021. u 08:11
get url
text
Ivaylo Petev

- Žao mi je što smo primili gol na kraju. Igračima nemam šta zamjeriti. Borili su se i dali sve od sebe. Crveni karton je pokvario utakmicu. Protivnik je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, a u drugom sa igračem manje im nismo dozvolili ni jednu do finiša utakmice. Šteta što smo primili taj gol, ali igrači su ispoštovali sve što smo tražili od njih u taktičkom smislu. Nismo zaslužili da izgubimo meč - rekao je Petev. 

Kapiten selekcije BiH u ovom prijateljskom susretu bio je Ajdin Nukić.

- Prije svega bih se zahvalio selektoru i stručnom štabu što su mi ukazali čast i povjerenje da kao kapiten predvodim ekipu u ovom meču. To je više od sna za mene. Odigrali smo dosta dobru utakmicu i dali smo sve od sebe. Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je fudbal, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet - izjavio je on.

Hrvoje Barišić kazao je kako je BiH odigrala jako dobro, imala i neke šanse.

- Oni su uigranija ekipa, mi smo se okupili prvi put. Smatram da smo dobro igrali i šteta što smo primili taj gol. Možemo iz ove utakmice izvući mnogo dobrih stvari i ovo je pozitivno iskustvo za nas - zaključio je Barišić.

Meč je prokomentarisao i golman Nikola Ćetković:

- Ovo je nešto za šta mi sportisti živimo i drago mi je što sam debitovao za A tim. Mogu biti i zadovoljan svojim nastupom, imao sam nekoliko dobrih odbrana. Nažalost, na kraju smo izgubili ali mislim da nismo razočarali. Igrali smo dobro daleko od kuće i ne trebamo biti tužni zbog gola na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.