open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP 2022.
Petev i Šehić najavili duel s Kazahstanom, iz FSBiH pojasnili smeta li zastava sa ljiljanima
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra četvrti meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti selekciju Kazahstana koja je u dosadašnja četiri meča osvojila dva boda, koliko ima i naš nacionalni tim, ali iz tri utakmice.
06.09.2021. u 12:10
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je potrebno navijačima za ulazak na utakmicu BiH - Kazahstan?

Jedine bodove u dosadašnjim kvalifikacijama Kazahstanci su osvojili u duelima sa Ukrajinom (2:2, 1:1), što svakako poziva na oprez selektora Ivayla Peteva i njegove izabranike.

- Moramo ući u utakmicu s više od 100 posto. Kazahstan je čvrsta i agresivna ekipa, pa je naš pristup jako bitan. Moramo ići na tri boda, utakmica traje 90 minuta. Siguran sam da su momci spremni da daju sutra sve za pobjedu - rekao je selektor Zmajeva, te naglasio kako će početni sastav odrediti tek na sutrašnjem sastanku pred utakmicu, a potom dodao:

- Svaka utakmica vrijedi tri boda, a mi moramo biti skoncetrisani da ih osvojimo. 

Većina startera iz meča sa Francuskom odmaralo je u prijateljskom susretu protiv Kuvajta. Igrali su tek Hadžiahmetović, koji će duel sa Kazahstanom propustiti zbog žutih kartona, a priliku je dobio i Dennis Hadžikadunić.

{$galerijaFotografija}

Bugarski trener koji je u duelu sa slabašnim Kuvajtom upisao prvu pobjedu na klupi BiH u kontrolnom meču nije koristio povrijeđene Seada Kolašinca, Matea Sušića i Radeta Krunića, koji je bolove osjetio još pred meč sa Francuskom.

- Danas ćemo vidjeti ko je na raspolaganju za sutra. Nadam se da će svi biti u kadru - naglasio je Petev, te se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika.

VEZANI TEKST - Ovo su kanali na kojima možete pratiti prijenos utakmice BiH - Kazahstan

- Dobro poznajem Kazahstan, imam dosta kolega koji su radili tamo. Najbitnije mi je kako ćemo se mi ponašati, naša budućnost je u našim rukama - kazao je Petev, koji se našao među onima koje je Asmir Begović (šesti na listi fudbalera po broju nastupa za BiH op.a) označio kao "kriminalce" u komentaru kojeg je napisao na Twitteru.

- Već sam rekao prije dva dana, nikako - kratko se Petev osvrnuo na Begovićev komentar.

Ibrahim Šehić je odmarao u prijateljskom meču protiv Kuvajta, ali se sutra vraća među stative.

- Svi znamo da danas nema laganih protivnika i utakmica. Nije to taj fudbal kao prije deset godina, da odeš i pobijediš ih 5:0. Imaju oni dobrih igrača, kvalitetnih klubova. Bit će drugačija utakmica u odnosu na Francusku, analizirali smo ih dobro. Pokušat ćemo s našim idejama da što prije damo gol - rekao je Ibrahim Šehić, prvi golman naše reprezentacije. 

VEZANI TEKST - Poruka na ulazu u zgradu FSBiH: "Ne dirajte zastavu sa ljiljanima"

Glasnogovornica Saveza Slavica Pecikoza, kazala je kako se mnogo prašine podiglo nakon prijateljske utakmice sa Kuvajtom zbog zastava sa Zlatnim ljiljanima, ali da i ona spada pod navijačke rekvizite na koje se odnosi odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK, a prema kojoj njihov unos na stadion nije dozvoljen, što je ustvari odluka koju je 1. jula donio Krizni štab FBiH. 

- Savez kao i svaka druga institucija mora da poštuje odluku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK koja se odnosi na navijačke rekvizite - poručila je Pecikoza.

Početak utakmice na stadionu Bilino polje zakazan je za 20.45 sati. Pravdu na ovom meču dijelit će Yigal Frid (29) iz Izraela, dok će mu asistirati zemljaci Bitton David i Yakobov Matityahu. Četvrti arbitar je Bar Natan, a u VAR sobi će sjediti Roi Reinshreiber i David Fuxman.

Press konferencija fudbalske reprezentacije BiH, 06.09.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.