open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Petev i Krunić pred meč s Kuvajtom: Bitno je pokazati želju, borbu i jedinstvo
Nakon remija (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u gostima kod Francuske, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Bilinom polju igra prijateljski susret sa selekcijom Kuvajta.
03.09.2021. u 12:13
get url
text

Duel sa Kuvajćanima bit će dobra prilika za selektora Ivayla Peteva da da šansu igračima koji je nisu dobili na gostovanju kod aktuelnih svjetskih prvaka.

- Meni je jako bitno da igrači pokažu želju, borbu i jedinstvo. To će biti osnov za dobar rezultat, a to je želja za pobjedom - kazao je Ivaylo Petev, te naglasio kako je ovo dobra prilika da se prekine dugi niz bez pobjede. 

- Dobit će priliku oni koji su pozvani, i svi oni moraju zaštiti svoje ime i dati sve od sebe kako bi opravdali povjerenje - dodao je selektor BiH.

{$galerijaFotografija}

Dobra stvar za bugarskog stručnjaka je činjenica da je Miralem Pjanić pronašao novi klub.

- Sretan sam jer je našao klub. Izjavio sam i prije toga da on ne zaslužuje ono kako ga se tretiralo u Barceloni. Za njega je bitno da igra, kao i za nas. Siguran sam da će napraviti dobar posao u klubu, ali i za reprezentaciju - rekao je bh. selektor, te najavio kako Pjanić najvjerovatnije neće biti u konkurenciji za sutrašnji meč. 

Bodom iz Strazbura, ali i međusobnim remijem Kahazhstana i Ukrajine Zmajevi uopće nisu u tako lošoj situaciji u kvalifikacionoj grupi D, gdje nakon tri meča imaju dva boda. Naprotiv, najbolji fudbaleri naše zemlje su u situaciji da će konačni plasman zavisti od ishoda njihovih utakmica.

- Grupa je nezgodna, svako ima svoju šansu, sve ovisi o nama. Priliku koju imamo pokušat ćemo iskoristiti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Pokušat ćemo da igramo sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. Atmosfera je dobra, vidjeli ste kako su ginuli jedan za drugoga - kazao je Petev, te dodao:

- Ponavljam se možda. Meni je bitno, s obzirom na igrače koje imamo, da imamo punu korist od njih. S obzirom na način na koji smo igrali, da su najveće šanse da nastavimo ovako. 

Petev se složio s novinarskom konstatacijom da smo dobro trčkački parirali Francuzima, ali nije želio otkriti ko je Zmaj s najvećom kilometražom.

- Naravno da znam ko je najviše pretrčao. Znam mnogo sve podatke, ali neću vam reći - poručio je Petev.

Zbog povrede u duelu sa Francuzima nije igrao Rade Krunić. Tokom meča na stadionu La Meinau povrijedili su se Sead Kolašinac i Mateo Sušić, dok je Amir Hadžiahmetović, koji je žargonski rečeno "premjerio" teren u Strazburu, zaradio drugi žuti karton, pa neće konkurisati za utakmicu sa Kazahstancima.

- Medicinski tim radi na tome da Kolašinac i Sušić budu spremni za Kazahstan, ako budu onda će to nama predstavljati veliko zadovoljstvo - kazao je Petev, a na njegove riječi nadovezao se i Rade Krunić.

- Situacija je odlična trenutno, vjerovatno je došlo do zamora mišića prije Francuske. U dogovoru sa selektorom i medicinskim timom odlučili smo da preskočimo. Što se tiče Kazahstana, bit ću spreman sigurno, ali ćemo odluku za Kuvajt donijeti večeras  - rekao je veznjak Milana, dodavši:

- Veći broj utakmica znači veće samopouzdanje i svakom igraču to je izuzetno bitno, pogotovo kada dođe na pripreme reprezentacije. Ipak, nekad je od svega toga važnije da smo svi zdravi.

Reprezentativci BiH pred duel s Kuvajtom odradit će trening u Butmiru, koji je zakazan za 18.30 sati.

Utakmica između BiH i Kuvajta igra se sutra na stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati.

Press konferencija Fudbalske/Nogometne reprezentacije BiH, 03.09.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.