open-navfaktor-logo
search
Pred Gruziju
Petev: Favoriti postoje samo na papiru, žao mi je što Trening-centar u Zenici nismo koristili i prošle godine
U Zenici je održana službena press-konferencija pred prijateljsku utakmicu Bosna i Hercegovina - Gruzija koja je na rasporedu sutra.
24.03.2022. u 17:46
get url
text

Prisutnima se obratio selektor Ivaylo Petev.

- Više od 16 igrača ne može dobiti šansu jer imam šest izmjena. Tako da jako ozbiljno pripremamo ove utakmice, a najbitnija je ova sutra. Nakon sutrašnjeg sastanka ćemo donijeti odluku ko će igrati i koji broj igrača ćemo iskoristiti. Samo mogu reći da se ozbiljno pripremamo - rekao je Petev na početku.

Prokomentarisao je i formaciju u kojoj bi trebala igrati naša selekcija sutra.

- Moguće je da nastavimo igrati u istom sistemu kao do sada. Navikli smo se na to, odigrali smo većinu dobrih utakmica u tom sistemu i nadam se da ćemo u ovom ciklusu koji je pred nama smanjiti greške koje su bile prije - istakao je bugarski stručnjak.

Petev ističe da je zadovoljan uslovima u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

- Ja sam oduševljen svime u kampu i malo žalim jer sam ga trebao koristiti i prošle godine. Napravili smo grešku i iz toga moramo učiti. Prije nismo imali nekih slučajeva, momci su divni i ja uvijek kažem da sam oduševljen njihovim radom. Imamo dobre igrače, pokazali smo to na terenu i mene to čini optimistom - dodao je Petev.

Na pitanje hoće li se Zmajevi i za naredne mečeve spremati u Zenici, Petev je odgovorio:

- Vidjet ćemo na koji način i kako. Ovo što imamo tu je predivno. Sad smo tu, a nakon toga ćemo vidjeti i s rasporedom, da li je to malo teže jer se mora putovati.

Najavio je i susret protiv Gruzije.

- Najbitnije je kako ćemo mi igrati i kako ćemo se zalagati. Igrali smo protiv jačih reprezentacija i prošli smo dobro. Bit će zanimljiva i jaka utakmica sutra. Favorit je samo na papiru. Vidjeli ste utakmicu na Afričkom kupu nacija između Senegala i Komora. Trebalo je biti 40:0, a na kraju su jedva u nadoknadi stigli do pobjede. Treba poštovati svakog protivnika.

Utakmica BiH - Gruzija igra se sutra na Bilinom polju od 20:45 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.