open-navfaktor-logo
search
I to je moguće
Peteročlana porodica živi u 28 kvadrata: Važno je da je porodica na okupu i da se slažemo
U Sjedinjenim Američkim Državama u gradu Visalia u kućici od 28 kvadrata živi peteročlana porodica Jones.
16.04.2020. u 08:11
get url
text

Kathrina i Forrest sa troje djece, devetogodišnjom Elizabeth, sedmogodišnjim Williamom i četverogodišnjim Davidom napustili su svoj dom od skoro 240 kvadratnih metara.

Odluku da napuste veliku i udobnu kuću, kažu, nije bilo lahko donijeti, ali kada sve sagledaju nije bilo ni teško, jer su stalno radili i nisu bili sretni.

Odlučili su živjeti minimalističkim načinom života i više putovati, te im je bilo najvažnije da je porodica na okupu.

Kathrina je radila kao učiteljica, ali odlučila je da se posveti odgoju djece i da bude s njima kući. Napustila je posao i onda su počeli tražiti jeftinije i bolje rješenje za svoju porodicu.

Forrest je počeo sve više istraživati, te je došao do minijaturnih kućica na točkovima za koju su se na kraju i odlučili.

Prodali su kuću i krenuli u avanturu. Nacrtali su svoju kućicu iz snova i počeli da je prave.

Zidove su napravili od drveta, kao i radnu ploču u kuhinji, sto i druge važne dijelove. Najviše pažnje su posvetili kuhinji jer im je ona jako važna. Forrest je pekar i voli pripremati slana i slatka jela.

Svakom od članova porodice dali su dvije plastične kutije u koje su mogli staviti svoje stvari i to drže ispod kaula, za više stvari u kući nema mjesta.

Iznad dnevnog boravka nalazi se dječja soba sa tri kreveta.

Kupatilo je malo i veoma nepraktično, priznaju Forrest i Kathrina, piše Insider.

- Mnogi ljudi ne razumiju zašto želimo živjeti u tako malom prostoru. Ne mogu shvatiti kako to funkcioniše i to je stvar izbora. Odlučili smo to tako uraditi, htjeli smo isprobati i otkrili smo da nam se sviđa – priča Kathrina i dodaje da ona djecu školuje kod kuće, što, kako kaže, nije uvijek lahko.

- Djeca i ja smo gotovo uvijek zajedno. Pomaže nam to što smo sretni i volimo se, iako djeca znaju nervirati jedni druge. Kada se to dogodi, jednostavno ih razdvojim i tada u svojoj sobi u potkrovlju mogu biti u različita vremena ili mogu biti vani - ispričala je.

Djeca su život u malom prostoru, kaže, odlično prihvatila.

Djeca su svjesna da nemaju puno prostora i naviknuti su da ne mogu imati puno stvari. Često donesu igračke roditeljima i kažu im da ih žele donirati.

Ova porodica planira povećati svoju kućicu kako bi imali više prostora, ali u svemu im je najvažnije ad djeca jako puno vremena provode vani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.