open-navfaktor-logo
search
Judo
Petar Zadro postao evropski univerzitetski prvak
Petar je jedan od četvero reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji prati kvalifikacijski sistem takmičenja za Olimpijske igre Tokyo 2020
01.08.2019. u 18:55
get url
text

Džudo reprezentativac Bosne i Hercegovine, student Sveučilišta u Mostaru, danas je u Zagrebu na European University Combat Game postao evropski univerzitetski prvak u džudu.

Petar je prošlogodišnji bronzani sa Evropskog prvenstva do 23 godine, ovom velikom uspjehu ove godine pridodao je zlatnu evropsku univerzitetsku medalju.

Petar je jedan od četvero reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji prati kvalifikacijski sistem takmičenja za Olimpijske igre Tokyo 2020.

Ovaj uspjeh je uistinu dobar znak da će Petar do kraja kvalifikacijskog ciklusa uspjeti u njegovom naumu da ostvari olimpijsku normu i nastupi na narednoj Olimpijadi.

Uz Petra Zadru su njegov trener Željko Zadro, te predsjednik i dopredsjednik JSBIH, Branislav Crnogorac i Ognjen Pavlović.

Sutra se očekuje nastup naših reprezentativaca Haruna Sadikovića Univerzitet u Bihaću, Vasilija Vujićića i Igora Glišića.

Također su na ovom prvenstvu uz naš tim su i bh. sudije Zijad Sejdinović i Siniša Đukić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.