navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavno i ukusno

Pet prijedloga za brzu pripremu doručka

Doručak je najbitniji obrok u danu i važno je da se ne izostavlja jer doručkom prikupljate snagu za cijeli dan.

Objavljeno: 18.02.2020. u 08:25
get url
text

Odvojite vrijeme za zdrav, obilan i ukusan doručak koji će vam pružiti potrebnu energiju.

Zaposlenih ljudima i onima s malo slobodnog vremena, često je najveći problem šta pohesti za doručak. Pročitajte koje vam ideje donosimo za pripremu doručka koji je lako pripremiti, a da ćete dobiti snagu za uspješan početak dana.

Kajgana

Sastojci: 2 jaja, biber, so, mlijeko

Sve sastojke stavite u zdjelu i dobro umutite.
Ulijte na tavu na koju ste stavili zagrijano ulje, prelijte jaja i ispecite miješajući.

Žitarice

Sastojci: pola šoljice žitarica, 1 šoljica mlijeka, pola banane, prstohvat soli, cimet

Za ovakvu vrstu recepta najbolje su flaše/ čaše zsa poklopcem.
Kombinujte sve nabrojane sastojke po želji, ostavite da odstoji u frižideru preko noći i možete koristiti naredni dan.
U ovom receptu možete i sami eksperimentisati sa namirnicama koje želite, možete dodavati razne vrste voća.

Smoothie od banana i jagoda

Sastojci: jagode, količina po želji, banana, jogurt i med po želji.

Kombinujte sve sastojke u blenderu i smoothie je spreman za korištenje.

Tost od krompira

Sastojci: 2 velika krompira, so, čili u prahu, prstohvat bijelog luka u prahu, sjeckani korijander, 4 kriške hljeba

Stavite krompir da se kuha i pustite ga da se ohladi. Zatim ga ogulite i zgnječite te pomiješajte sa svim ostalim sastojcima osim hljeba. Dodajte malo tople vode ili toplog mlijeka
kako biste lakše pomiješali sve sastojke. Hljeb ispecite kao tost i između dvije kriške stavite smjesu od krompira.

Francuski tost

Sastojci: 1 jaje, 1 kašikica ekstrakta vanilije, 1/2 kašikice cimeta, 1/4 šoljice mlijeka, 4 kriške hljeba

Umutite jaja, dodajte vaniliju i cimet u jednu posudu, dodajte mlijeko i miješajte.
Umočite krišku hljeba u smjesu s obje strane da se upije. Stavite na tavu u kojoj ste zagrijali ulje i ispecite ravnomjerno s obje strane dok ne dobije boju. Prijatno.