open-navfaktor-logo
search
U toku privođenje
Pet mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice u Zadru mora u pritvor
Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru preinačilo je Markovićevu odluku i zatražilo povratak u pritvor peterice koja se terete za pet krivičnih djela, od teških djela protiv spolne slobode prema maloljetnici do nanošenja tjelesnih povreda i prijetnje
17.10.2019. u 18:46
get url
text

Pet mladića osumnjičenih za silovanje 16-godišnjakinje iz okoline Zadra, koje je istražni sudija Ivan Marković pustio na slobodu, moraju biti vraćeni u pritvor, neslužbeno saznaje Zadarski.hr.

Odlučujući o žalbi Županijskog državnog odvjetništva, vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru preinačilo je Markovićevu odluku i zatražilo povratak u pritvor peterice koja se terete za pet krivičnih djela, od teških djela protiv spolne slobode prema maloljetnici do nanošenja tjelesnih povreda i prijetnje. Određen im je pritvor od mjesec dana.

Policija je dobila sudsku odluku i u toku je akcija privođenja osumnjičenika.

- Mogu samo reći da je policija dobila odluku suda - kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin, nakon što je glasnogovornik Županijskog suda Hrvoje Visković obavijestio javnost da je vanraspravno vijeće donijelo odluku o žalbi Županijskog državnog tužilaštva.

Podsjetimo, na odluku sudije Markovića koji je osumnjičene za zlostavljanje 15-godišnjakinje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, čime je izazvao buru u javnosti, žalilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tražeći da se mjere zamijene pritvorom.

Advokati osumnjičenih žalili su se na određene mjere opreza, a na Markovićevu odluku uložena su i tri prigovora. Sudija je u srijedu otvorio bolovanje nakon što ranije prijavio prijetnje i zatražio policijsku zaštitu.

Policija je zbog sumnje u krivična djela protiv spolne slobode, bludne radnje, prijetnje, tjelesne povrede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice prijavila četvoricu 19-godišnjaka i 20-godišnjaka.

Privela ih je prošlog petka, a nakon što su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod sudije Županijskog suda u Zadru svi su pušteni da se brane sa slobode. Mladići koji se sumnjiče za višestruko grupno silovanje žive u istom mjestu kao i silovana djevojka, a sudija im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.