navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno

Pet jednostavnih načina kako da vam ladice i ormar uvijek odlično mirišu

Ljeto je u punom jeku, a možda ćete primijetiti da se vaš ormar i ladice nakon duge zime osjećaju malo prašnjavo i da ispuštaju neugodan miris.

Objavljeno: 15.07.2021. u 10:55
get url
text
Odjeća u boji
Odjeća u boji

Ako vaša svježa odjeća ovih dana miriše manje od čistog, evo pet jednostavnih načina koji su odlični za ublažavanje neugodnih mirisa i prilika da udahnete novi život vašoj garderobi, kako piše MindBodyGreen.

Soda bikarbona

Soda bikarbona nije samo za održavanje frižidera svježim! Prema stručnjakinji za toksine u okolišu Tonyi Harris, stavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa ustajalim zrakom, poput ormara i ladica, može pomoći apsorbirati neke od tih dugotrajnih mirisa.

Esencijalna ulja

Za opciju koja ne samo da upija neugodan miris, već dodaje i ugodan miris, Harris kaže da također možete napuniti posudu s pola šoljice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja.

- Jednostavno ga protresite jednom sedmično kako biste osvježili miris i pojačali sodu bikarbonu koja upija miris - dodaje ona.

Sapun

Ima li oko vas sapun koji ne koristite? Pomoću njega osvježite ormar ili ladice. Samo pripazite da je još uvijek zamotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna dođu na policu ili u ladice.

Vrećica od lavande

Druga mogućnost osvježenja vašeg ormara je izrada vlastite vrećice s lavandom. Sve što vam treba je malo tkanine, riže i suhih pupoljaka lavande. Iglom i koncem, možete sašiti male vrećice, ali ih možete i jednostavno vezati uzicom. Napunite vrećice rižom i lavandom tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

Ostavite cipele izvan ormara

I posljednje, ali ne najmanje važno, ako stvarno želite osigurati da vaš ormar ostane što svježiji, cipele stavljate van njega. Ipak, niko ne želi obući košulju koja miriše na stopala.