open-navfaktor-logo
search
Savjeti
Pet inspirativnih načina za korištenje ogledala
Nadahni se uz pet savjeta iz Ikee koji će ti pomoći da male, tamne ili mrtve prostore učiniš većima i svjetlijima pomoću ogledala.
18.07.2018. u 05:34
get url
text

1. Osvijetli tamno mjesto

Postigni prozračniji dojam u mračnom stubištu "posuđivanjem" svjetlosti. Postavi visoko ogledala na početak stubišta i tako reflektiraj svjetlost s gornjeg dijela. Osim osvjetljenja stubišta, ogledalo će ujedno i učiniti predsoblje većim.

2. Udahni život u prazan prostor

Objesi ogledalo iznad umivaonika i umjesto gledanja u prazan zid, pogledaj šta se događa iza tebe dok pereš zube ili lice. Kuke iza bočnih strana ogledala upotrijebi za odlaganje potrepština kao što su četke i peškiri.

3. Postigni dojam prostranosti

Upotrijebi kolaž od ogledala na zidu i učini mali prostor većim te mu udahni karakter. Poigraj se s različitim veličinama i oblicima ogledala sve dok ne postigneš željeni stil i proporcije koje odgovaraju tvom domu. Nemoj zaboraviti još jednom provjeriti šta se točno reflektira!

4. Pruži svom prostoru topao sjaj 

Postavi nekoliko velikih svijeća na držače za svijeće ispred ogledala, ali i na njih, piše Cromoda. 

5. Pozovi prirodu i dnevnu svjetlost u svoj prostor

Postavi dugo i tanko ogledalo na bočne strane dubokog prozora. Na taj ćeš način reflektirati ono što se nalazi izvan doma, ali i otvor učiniti većim. Ukrasi prozorsku dasku predmetima koje voliš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.