Mlade vodene heroje je ugostio direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku Emir Višća, koji je ovom prilikom naglasio koliko je ponosan na dosadašnju saradnju.

- Vi ste veliki genijalci i motivatori svima nama. Vi ste naši pravi šampioni. Ovo je poseban sastanak, sa posebnim emocijama i meni lično najdraže i najljepše sponzorstvo, kazao je Višća i naglasio da će BH Telecom u narednim godinama Klubu pružiti još značajniju podršku.

SPID je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, čiji je primarni cilj rehabilitacija, resocijalizacija, inkluzija, razvoj, podsticanje i promovisanje programa omasovljavanja sportista osoba sa invaliditetom. Klub trenutno broji 87 aktivnih članova iz cijele naše države.

- Najvažnija poruka koju šaljemo na svim takmičenjima glasi: "U vodi smo svi jednaki" i tipična djeca i ona koja imaju fizički nedostatak, Downov sindrom, autizam... Svi samo plivaju i uživaju. S obzirom na visoke mjesečne troškove, oko tri hiljade maraka za korištenja Olimpijskog bazena, gdje članovi svakodnevno treniraju, u svom djelovanju Klub opstaje isključivo na osnovu kontinuirane podrške BH Telecoma. Vi ste s nama od početka i bez vaše podrške ne bismo uspjeli. Vas osjećam kao prijatelje – istakao je osnivač Kluba Amel Kapo.

Naše male heroje u narednom periodu očekuju brojna domaća i internacionalna takmičenja na kojima im želimo mnogo sreće i uspješno preplivanih dionica! BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija nastavlja ispisivati dobre priče i pokazivati da zajedno možemo više i bolje.